© Urfa Tek Haber 2023

120 KİŞİLİK ARAMA KURTARMA EKİBİNE URFA’DA UĞURLAMA TÖRENİ!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler nedeniyle deprem bölgesinde arama kurtarma çalışması gerçekleştiren 120 kişilik Suudi Arabistan arama kurtarma ekibi, Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen uğurlama töreniyle ülkelerine döndü.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat tarihinde 9 saat arayla iki büyük deprem meydana geldi. Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde gerçekleşen depremlerde 43 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Depremden Şanlıurfa dahil 11 il etkilenirken, birçok kişi enkaz altında kaldı. Arama kurtarma çalışmalarına ise dünyanın farklı noktalarından arama kurtarma ekipleri katıldı. Deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katılan ekiplerden biri olan 120 kişilik Suudi Arabistan ekibi, bugün Suudi Arabistan’a dönmek için hazırlandı. 120 kişilik ekip, Dışişleri Bakanlığı Şanlıurfa Uluslararası İnsani Yardımlar Koordinatörü Büyükelçi Mustafa Türker Arı ve Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan’ın yardımcısı Yasin Akgül’ün de katıldığı uğurlama töreniyle Suudi Arabistan’a döndü.

Düzenlenen tören, Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda gerçekleşti.

Şanlıurfa Valiliği’nden konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde: “Depremden etkilenen illerimizdeki arama kurtarma çalışmalarına katılan ve ülkelerine geri dönmek için ilimizde bulunan 120 kişilik Suudi Arabistan arama kurtarma ekibini yolcu etmek için, GAP Havalimanı’nda uğurlama töreni düzenlendi. Dışişleri Bakanlığı Şanlıurfa Uluslararası İnsani Yardımlar Koordinatörü Büyükelçi Sn. Mustafa Türker Arı ve Vali Yardımcımız Sn. Yasin Akgül’ün katıldığı programda, deprem alanlarımızda gösterdikleri özveriden ötürü arama kurtarma ekibine teşekkür edildi.” (HABER MERKEZİ)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER