© Urfa Tek Haber 2023

AK PARTİ ŞANLIURFA İL BAŞKANLIĞI İÇİN KİMLERİN ADI GEÇİYOR?

Birçok ilde il başkanlığında isim değişikliğine giden AK Parti, Şanlıurfa için de başkan adayları arıyor. Genel merkez teşkilat üyelerine gönderdiği mesajda aday olmak isteyenlerin başvuru yapmasını istedi. Peki kulislere hangi isimler ön plana çıkıyor?

14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçiminin ardından, 2024’teki yerel seçimler için hazırlıklarını sürdüren AK Parti, Türkiye’nin birçok ilinde il başkanlığındaki isimleri değiştirdi. Yerel seçimlere için önümüzdeki günlerde kampanyasına başlaması beklenen AK Parti’nin Şanlıurfa İl Başkanlığında da değişikliğe gideceği öngörülüyordu. Milletvekili Genel Seçimi için AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı koltuğuna oturan Ali İhsan Delioğlu’nun yeni dönemde görevden alınması yeniden gündeme geldi. AK Parti Genel Merkezi Teşkilat Başkanlığı’nın teşkilat üyelerine başkan adayı olmak isteyenlerin Perşembe gününe kadar müracaatları istendiği belirtilirken, hangi isimlerin başkan adayı olacağı Şanlıurfa’da konuşulmaya başlandı.

 

HANGİ İSİMLER ÖN PLANA ÇIKIYOR?

AK Parti’nin yerel seçimlere hangi başkanla gireceği merakla beklenirken, Kulis TV’de Mehmet Yetim imzasıyla yapılan haber dikkat çekti. AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığına hangi isimlerin geçtiğiyle ilgili yapılan haberde, şu ifadelere yer verildi: “Bir kere mevcut il başkanı Ali İhsan Delioğlu bu göreve en başta talip olurken parti içerisinde de Süleyman Elgün, Cuma Ağaç, Mustafa Tepe, Nihat Kılıç, Mustafa Yavuz, Halil Örgen, Sabri Konak, Metin Çadırcı ve Selim Polatkan gibi isimler il başkanı olmak için ismi geçen adaylar arasında zikrediliyor. Parti dışında ise il Başkanlığı için İl Genel Meclis eski Başkanı Mustafa Yavuz, Anavatan Partisi eski İl Başkanı Halil Aslan, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Koordinatörü Abdülkadir Kirli, AK Parti Karaköprü ilçe Başkanı Sait Ağan, Ahmet Batur,  AK Parti Şanlıurfa eski il başkan yardımcısı Yasin Fırat Çiftçi’nın isimleri geçiyor. Öten yandan AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı için 27 Temmuz Perşembe günü AK Parti Hatay 26. Dönem Milletvekili ve Şanlıurfa İl Koordinatörü Orhan Karasayar Başkanlığında toplanarak İl Başkanlığı için müracaat yapanlarla birlikte bir temayül yoklaması yapacak.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER