© Urfa Tek Haber 2023

Akşener: Suriyeliler 2 yıl içinde derhal gönderilecekler

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim çalışmaları kapsamında Kayseri’de konuştu. Suriyeliler ile ilgili Akşener, “2 yıl içinde derhâl gönderilecekler. Bundan emin olun. Derhâl gönderilecekler bu netlikte söylüyorum” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 28. Dönem Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine yönelik mitinglerine Mansur Yavaş ile birlikte Kayseri’de devam etti.

Akşener, Kayseri Melikgazi’de kendilerini karşılayan kalabalıkta vatandaşlara seslendi.

Kayseri’nin sorunlarına değinen ve 14 Mayıs’ın ardından bu sorunları çözeceklerini ifade eden Akşener, “Kooperatif Yasası’nı çıkaracağız. Sizin buradaki 30 bin mağdurun derdini çözeceğiz, Türkiye’deki pekvatandaşın mağduriyetini gidereceğiz.55 bin kayıtlı işsiz var. Elektrik paralarının yüksekliği sebebiyle tarım göçtü. İlçeler fakirleşti. Peki o zaman ne yapmak gerekiyor? İstihdamı arttırmak gerekiyor. Liyakati öne çekmek gerekiyor” diyerek köy okullarını yeniden açacaklarını söyledi.

“2 YIL İÇİNDE DERHÂL GÖNDERİLECEKLER”
Kayseri’nin Suriyeli sığınmacı açısından en yoğun 11. şehir olduğunu söyleyen Akşener, “2 yıl içinde derhâl gönderilecekler. Bundan emin olun. Derhâl gönderilecekler bu netlikte söylüyorum” dedi.

“OSMANLI TOKADIYLA EMEKLİYE GÖNDERİN”
Akşener, seçmenin velinimet olması gerektiğinin altını çizerek, “Seçmen, milletimizin değerli mensupları, siyasetçiyi tartmalıdır. Ama oculuk buculuk üzerinden gelip sizesavaşa gider gibi seçim propagandası yapanların tamamını böyle sağlam bir Osmanlı tokadıyla attaya emekliye gönderin” diye konuştu.

“BEN BAŞBAKAN OLACAĞIM”
İYİ Parti Kayseri milletvekili adaylarının tanıtımının ardından Akşener; “Güzel bir formülümüz var. Bir oy Kemal’e, bir oy Meral’e. Ama Meral’in adını görmeyeceksiniz. Orada güneş olacak, İYİ Parti olacak. ‘Evet’ mührünü küt diye basacaksınız. Biz birinci parti olacağız, ben başbakan olacağım. Sayın Kılıçdaroğlu da 13. Cumhurbaşkanı olacak. Recep Bey ve arkadaşlarını da emekli edeceğiz” diyerek konuşmasını tamamladı.  

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER