© Urfa Tek Haber 2023

ALTILI MASA'NIN ADAYI KILIÇDAROĞLU! HDP'Lİ SANCAR: ADAYI BİZİMLE GÖRÜŞMEYE BEKLERİZ!

Altılı Masa'nın adayını açıklamasının ardından HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da önemli açıklamalarda bulundu. Sancar, "Adayı bizimle görüşmeye bekleriz" dedi.

Uzun süredir devam eden görüşmelerin ardından Altılı Masa'nın adayının CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, olduğu açıklandı. Kılıçdaroğlu'nun aday olmasının ardından HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da açıklamalarda bulundu.  Sancar, Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu'nun kendileriyle görüşmeye davet ederek, pazarlık için değil ilkeleri konuşmak için bu daveti yaptıklarını söyledi.

Sancar, gündeme dair yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Adayı bizimle görüşmeye bekleriz. Pazarlık için değil ilkeleri konuşmak için davet ediyoruz. Nelerin acilen yapılması gerektiği konularını konuşmak istiyoruz. Bizim temel gündemimiz toplumun isteği olan demokratik değişimdir. Yeni bir dönem, yeni bir başlangıç ve bunu ilkeler üzerinden yaratmak önemlidir. Toplum mühendisliği çabalarından ve siyaseti kapalı kapılar arkasında dizayn etmekten herkes uzak durmalıdır. Son 3 günde yaşananlar toplumda güven zedelenmesine yol açtı. Depremi, yaşanan acıları, sorumluları unutmamamız gerekiyor. Yası ve kederi ortak hale getirmemiz gerekiyor. Yitirdiğimiz canları unutmamak için Pencerende Bir Mum Yak kampanyasına herkesi katılmaya davet ediyorum."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER