© Urfa Tek Haber 2023

Altıparmak, sel sonrası sıkça sorulan sorulara yanıt verdi

Hukukçu-Yazar Cüneyd Altıparmak, Şanlıurfa'da yaşanan sel felaketinin ardından sıkça sorulan sorulara yanıt verdi.

Hukukçu-Yazar Cüneyd Altıparmak, selin yaşandığı Şanlıurfa’da selzedelerin mağduriyetlerinin giderilmesi ve merak edilen sorulara cevap verdi.

Altıparmak, Sel nedeniyle zararım var ne yapmalıyım, AVM’lerin sorumluluğu var mı ve Doğan zarardan idareler sorumlu mu? gibi sorulara sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi.

Altıparmak sosyal medya hesabı aracılığıyla yaptığı paylaşımda, “Sorular sıkça sorulmaya başlandı. 

Sel nedeniyle zararım var ne yapmalıyım?

Zarar durumunu tespit ettirin. Zira bir süre sonra bunu tespit etme imkânı olmayacaktır. Mahkemeler veya noteri kullanabilirsiniz. En azından mutlaka fotoğraflar alın kamera kaydı yapın. Hasar tespiti için hemen temizleme işlerine girmeyin.

AVM’lerin sorumluluğu var mı?

Onlar da kusuru varsa sorumludur. Gerekli tedbirleri almamışsa sel baskınından ihmali ve doğurduğu sonuç nispetinde sorumlu olacaktır.

Doğan zarardan idareler sorumlu mu?

Sel ile ilgili tedbir alma görevi yerel yönetimlerin. Yeterli tedbiri almışsa sorumlu değil. Almamışsa sorumlu. Bunun için önce sigorta v.b. mekanizmayı işletin sonrasında zararının varsa bunu idari yargıda tam yargı davası ile talep edebilirsiniz. Bu durumda mahkeme ilgili kurumların gerekli tedbiri alıp almadığına, alsa bile sonucun değişip değişmeyeceğine bakar.

İdare kusurlu ise o nispette sorumludur.

Tazminat davaları süreci belirleyecek.

Herkese geçmiş olsun..." ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER