© Urfa Tek Haber 2023

ATATÜRK’E SAYGISIZLIK! ŞANLIURFA’DAKİ GÖRÜNTÜ TEPKİ ÇEKTİ!

Şanlıurfa’da  kent merkezinde bulunan Atatürk heykelinin üstüne çıkan bir şahsın görüntüsü tepki çekti. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Şanlıurfa’da Atatürk heykelinin üzerine çıkan şahsın sınır dışı edilmesini talep etti. Söz konusu tepkilerin gelmesinin ardından emniyet güçleri harekete geçti.

Şanlıurfa’da Topçu Meydanı’nda bulunan Atatürk heykelinin üstüne çıkan bir şahsın görüntüsü vatandaşların tepkisini çekti. İsmi öğrenilemeyen ancak yabancı uyruklu olduğu öne sürülen şahsın davranışları tepkiyle karşılandı. Şahsın bu davranışı Atatürk’e saygısızlık olarak nitelendirilirken, söz konusu görüntü sert sözlerle eleştirildi.

 

ÖZDAĞ: SINIR DIŞI EDİLMESİNİ SAĞLAYIN

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Şanlıurfa’da Atatürk heykelinin üzerine çıkan şahsın sınır dışı edilmesini talep etti. Şanlıurfa’da bulunan Topçu Meydanı’ndaki Atatürk heykelinin üzerine çıkan ve yabancı uyruklu olduğu öne sürülen şahsın görüntüsü tepki çekmişti. Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasından sonra sert tepkiler geldi. Şahsın tepki çeken davranışıyla ilgili bir paylaşım yapan Zafer Partisi Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Nimetoğlu, şahsın gerekli cezayı alması için suç duyurusunda bulunacaklarını vurguladı. Nimetoğlu, “Zafer Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığı olarak bu şah(siyetsiz)sın gerekli cezayı alması için konuyu sonuna kadar takip edeceğiz. Gerekli suç duyurusunda bulunacağız” ifadelerini kullandı. Nimetoğlu’nun paylaşımını alıntılayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da, “Sınır dışı edilmesini sağlayın İbrahim başkan” ifadelerine yer verdi.

 

OLAYLA İLGİLİ VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Söz konusu tepkilerin gelmesinin ardından emniyet güçleri harekete geçti. Olayı gerçekleştiren şahsın yakalandığını duyuran Şanlıurfa Valiliği gerekli işlemlerin başlatıldığını açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada, “02.07.2023 tarihinde bir haber ajansından ve bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan “Suriyeli gençten haddini aşan eylem: Ata’ya saygısızlık” başlıklı haber uyarınca aşağıdaki hususların kamuoyu ile paylaşılması gerektiği anlaşılmıştır. Olayın şüphelisi Suriye uyruklu M.E. (13) güvenlik güçlerimizce yakalanmış olup, gerekli işlemler için Çocuk Şube Müdürlüğüne teslim edilmiştir. Konu, tüm birimlerimizce hassasiyetle ve yakından takip edilmektedir.

İlimizde bu ve benzeri provokatif eylemlere kesinlikle müsaade edilmeyecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadelerine yer verildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER