© Urfa Tek Haber 2023

Bakan Bozdağ uyardı! Fahiş kira artışında hapis cezası yolda

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fahiş kira artışına yönelik yaptığı açıklamalar hakkında konuşarak, alınacak önlemler kapsamında hapis cezasının da olabileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen hafta yaptığı açıklamada, kiralardaki fahiş artışı “fırsatçılık” olarak değerlendirip konuyla ilgili yasal düzenlemlerin yapılacağını belirtmişti.

Özel bir televizyon programına katılan Adalet Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa 1’inci Sıra Milletvekili Adayı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fahiş kira artışı ile ilgili açıklamalarına değinerek, alınacak yasal önlemler kapsamında hapis cezası da dahil, 3 alternatif hazırladıklarını belirtti.

Kirada yüzde 25 artış sınırı süresinin uzatılacağını söyleyen Bakan Bozdağ, fahiş kira artışı ile ilgili olarak, ''Bir yaptırım getirme durumu söz konusu. Hapis cezası ya da adli idari para cezası gibi durumda o zaman insanlar bu kurala uyma konusunda daha özenli davranırlar. Fahiş kira artışı yapanlara hapis cezası gündemde. Fahiş kira artışını önlemek için 3 alternatif hazırladık” ifadelerini kullandı.

Açıklamlarında seçim güvenliği tartışmalarına da değinen Bakan Bozdağ, “Kimse kimsenin yerine Türkiye'de oy kullanamaz. Türkiye'nin seçimleri dünyanın en güvenilir seçimleridir. Kimse Türkiye'de seçime gölge düşüremez” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER