© Urfa Tek Haber 2023

Bakanı Kirişci, sel felaketinin yaşandığı Şanlıurfa’ya geliyor

Depremde yıkıma uğrayan Şanlıurfa'da yaşanan sel felaketinde 4 kişi hayatını kaybederken, bölgede kurtarma çalışmaları yapan iki itfaiye eri de kayıp. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci de sel felaketinin yaşandığı bölgede incelemelerde bulunmak üzere Urfa’ya geliyor.

Şanlıurfa’da bu kez de sel felaketi yaşanıyor.

Urfa'da sağanak yağış etkili oldu. Kentte dün gece başlayan yağış nedeniyle bazı ev, hastane ve iş yerlerini su bastı, araçlar sel sularına kapılarak sürüklendi. Sel felaketinde 4 kişi hayatını kaybetti. Bölgede kurtarma çalışmaları yapan iki itfaiye eri de aranıyor.

Şanlıurfa Valiliği il genelinde bugün itibariyle okulların bir gün tatil edildiğini açıkladı. Ayrıca Akçakale ve Harran ilçelerinde de yağış nedeniyle selin oluştuğu öğrenildi. AFAD yağışların perşembe gününe kadar süreceğini açıklayarak vatandaşların dikkatli olması gerektiğini bildirdi. Sağanak yağış nedeniyle Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yoğun bakım servisi su baskınına uğradı. Kenti etkisi altına alan yağış hayatı adeta durma noktasına getirdi. Sağanak yağış nedeniyle birçok ev işyeri sular altında kalırken, araçlar sürüklendi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER