© Urfa Tek Haber 2023

BATMAN PETROLSPOR'UN CEZASI BELLİ OLDU!

Batman Petrolspor'a Şanlıurfaspor maçında yaşanan olaylar nedeniyle verilen ceza belli oldu. PFDK tarafından verilen ceza Şanlıurfasporlu taraftarları tatmin etmedi.

 

 

 

 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Beyaz Grupta ilk yarının son maçları geçen hafta oynandı. Ligde liderliğe oynayan Şanlıurfaspor, Batman Petrolspor'a konuk olmuştu. Sarı yeşilli ekibinin 2-0'lık üstünlüğüyle devam eden karşılaşma, Batman Petrolspor taraftarının sahaya yabancı madde atmasından dolayı hakem Safa Yılmaz tarafından tatil edilmişti.

 

PFDK'YA SEVK EDİLMİŞTİ

Müsabakanın ardından Batman Petrolspor, TFF tarafından taraftarların neden olduğu saha olayları nedeniyle, taraftarların neden olduğu çirkin, kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi olduğu müsabakada 4. kez gerçekleşmesinden dolayı ve kulübün statüye aykırılığı nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilmişti.

 

CEZA BELLİ OLDU

TFF'nin resmi sitesinde yer alan PFDK kararlarına göre Batman Petrolspor'a 2 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama, 20 bin lira ve ihtar cezası verildi. Kulübe verilen bu ceza, müsabakadan sonra hükmen galibiyet bekleyen Şanlıurfaspor taraftarını tatmin etmedi.

PFDK'dan konuyla ilgili şu açıklama yapıldı: "BATMAN PETROL SPOR A.Ş.'nin, 18.12.2022 tarihinde oynanan BATMAN PETROL SPOR A.Ş.-ŞANLIURFASPOR TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 2 RESMİ MÜSABAKAYI KENDİ SAHASINDA SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASI ile cezalandırılmasına, Aynı müsabakada BATMAN PETROL SPOR A.Ş.'nin, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 4. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 20.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, Aynı müsabakada BATMAN PETROL SPOR A.Ş.'nin, statüye aykırılık nedeniyle İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir"

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER