© Urfa Tek Haber 2023

Bekir Bozdağ’dan Urfa’ya yatırım çağrısı

Adalet Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Bekir Bozdağ, kentteki yerel kanalların ortak yayınına katıldı. Şanlıurfa’da birçok sektördeki sorunlara değinen Bakan Bozdağ, “Şanlıurfa sanayisi, Antep gibi, Kayseri gibi çok güçlü olabilir. Çünkü burada iş ahlakı var, çok genç dinamik nüfus var, iyi bir eğitim var. Yeni dönemde biz bu iyinin önünü açacak ve Şanlıurfa'da istihdamı arttıran adımlar olacağı gibi kamu yatırımlarıyla da biz buna öncülük edeceğiz" dedi.

Adalet Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Bekir Bozdağ, dün kentteki yerel kanalların ortak yayınına katıldı.

Şanlıurfa’da birçok sektördeki sorunlara değinen Bozdağ, Şanılurfa’da iş alanlarının ve imkanlarının genişleteceğini ifade etti. Yatırımlara önem vereceklerini açıklayan Bozdağ, "Şanlıurfa sanayi, Antep gibi Kayseri gibi çok güçlü olabilir. Çünkü burada iş ahlakı var, çok genç dinamik nüfus var, iyi bir eğitim var. Yeni dönemde biz bu iyinin önünü açacak ve Şanlıurfa'da istihdamı arttıran adımlar olacağı gibi kamu yatırımlarıyla da biz buna öncülük edeceğiz" dedi.

“YENİ DÖNEMDE HEDEF KENT OLACAK URFA, DAHA FAZLA PAYINI ALACAKTIR”

Bekir Bozdağ, kentte ciddi bir işsizlik oranı bulunduğuna da dikkati çekti. “Şanlıurfa'da işsizliğin çok yüksek olduğu tartışmadan varestedir” diyen Bozdağ, “Burada ciddi bir işsizlik var. Genç işsizlik oranı var” dedi.

Bakan Bozdağ, Şanlıurfa’yı hedef şehir yapmaları gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi:

“Hem ekonomimiz kazansın hem esnaf… istihdam olsun. Birincisi turizmde Şanlıurfa'yı hedef şehir yapmamız lazım. Gezilip, görülen, geçilip gidilen yer değil. Gezildi, görüldü, yenildi, içildi, burada kalındı, ertesi günde başka yere gidildi. Alışverişi de burada yapıldı haline getirilmesi gerekir. Bir defa yeni dönemde hedef kent olacak Urfa, daha fazla payını alacaktır Urfa.”

“KENDİ TASARRUF YAPABİLEN BİR ÖZEL YÖNETİM ALANI İLAN ETMEK GEREKİYOR”

“Göbeklitepe, Balıklıgöl Şanlıurfa'nın çok büyük bir hazinesidir” diyen Bekir Bozdağ, kentte bu bölgelerle ilgili özel çalışma alanlarına ihtiyaç duyulduğunu söyledi. 

Bakan Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Buralar belediye ile valilik üzerinden bir takım tasarruflar üzerinden yönetilmesi buranın cazibe merkezi olma ve korunma, yaşatılma, geliştirilme, gelecek kuşaklara aktarılma konusunda çok zorluklarla bizi karşı karşıya bırakır. O nedenle biz diyoruz ki yeni dönemde inşallah burayla ilgili de o bölge en çok turisti çeken yerler buralarla ilgili özel bir yönetim getirmek, tüzel kişiliği olan, kendi bütçesi olan, kendi yatırım yapan, öyle idarenin oradan buradan şeyine bağlı olmayan, kendi tasarruf yapabilen bir özel yönetim alanı ilan etmek gerekiyor. Hükümetimiz döneminde bu özel alan yönetimine dair bir kanun çıkarıp buraların bu yönetim tarafından yönetilmesi özel bütçesi ile yatırımlarının yapılması, korunması ve diğer işlerinin yapılması son derece önem arz ediyor".

“İNŞALLAH PLAY-OFF'DA ŞAMPİYON OLMA FIRSATINI BULURUZ”

Şanlıurfaspor’un serüveninden de bahseden Bozdağ, sarı yeşili takıma desteklerinin hep süreceğini vurguladı.

Bozdağ, Şanlıurfa’da spora önem verildiğini belirterek, "Şanlıurfa'nın birliğine, dirliğine, insanların mutluluğuna, heyecanına nasıl katkı yaptığını da gördüm. O yüzden Şanlıurfaspor'a bizim desteğimiz zaten hükümetin desteğiyle buraya kadar geldi. İnşallah play-off'da şampiyon olma fırsatını buluruz ve o süreçte de desteğimiz azami düzeyde olacak. Şampiyon olduğumuz takdirde yolumuza devam edeceğiz” dedi.

HABER MERKEZİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER