© Urfa Tek Haber 2023

Beyazgül müjdeyi verdi! Trambüsler bir yıl boyunca ücretsiz

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Zeynel Abidin Beyazgül Ulaşım Daire Başkanlığı İdari Hizmet Binasının açılışı ve Trambüs seferlerinin başlatılacağı programda yaptığı açıklamada, trambüslerin bir yıl boyunca ücretsiz olacağını söyledi. Adalet Bakanı Bekir Bozda da, Antep'e kadar gelecek olan hızlı projesinin, Gaziantep-Şanlıurfa hattının yapım ihalesinin 2025 yılının başında yapılacağını duyurdu.

Bugün Ulaşım Daire Başkanlığı İdari Hizmet Binasının açılışı ve Trambüs seferlerinin de başlatılacağı bir program düzenlendi. Programa Adalet Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Bakan Bozdağ, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, AK Parti milletvekili adayları, STK temsilcileri ve birçok vatandaş katıldı.


BAŞKAN BEYAZGÜL: 4 YILDA 400 PROJE YAPTIK
Programda ilk söz hakkı alan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 4 yılda tam 400 proje yaptığını belirterek, “Her biri halkımıza yakından dokundu, her biri halkımızın istediği projeydi. En son biliyorsunuz Halk Ekmek. Halk ekmek biliyorsunuz, 2,5 lira. Halk ekmeği yaptığımız zaman, o zaman da bir kısım, “efendim bu olmasın” diyenler de oldu, ama depremle birbirine çok denk geldiğinden, ne kadar isabetli olduğunu herkes görmüş oldu. Yine kendi belediye parkımızı oluşturduk. Orada belediye hizmet binamızı yıktık. Yine Kızılay’da 173 tane yapıyı kamulaştırdık. Orada güzel bir park yaptık.  Orada çay 2,5 lira. Türkiye’nin herhangi bir belediyesinde böyle bir hizmet var mı? Hayır, yok” diye konuştu.


TRAMBÜS SEFERLERİ 1 YIL BOYUNCA ÜCRETSİZ OLACAK
Trambüs konusunda da, bir yıl boyunca ücretsiz hizmet vereceğini belirten Başkan Beyazgül, şöyle konuştu:

“Trambüs meselesi uzun bir mesele. Önceki dönem projesi oluşturulan bir konu. Ancak, geldiğimiz zaman sıkıntılarla bu konuyu aldık. Uzun olduğu için bazı caddelerden geçemiyordu. Yine üzerindeki cihaz, aküsü onu çok uzun süre götürmüyordu. Biz dedik, çözeriz. Çözdük. Nasıl çözdük? O günkü kurla Euro 3 bin 700 iken, biz 3 bin 700’e sabitledik ve bugün o günkü fiyatlarla aldık. Belki şu an bir hesaplama yapsa, bir tanesini fiyatı 12 tanesini almaya denk gelir. Yine alacak olsak, çok büyük rakamlarla almış olacağız”.


VALİ AYHAN: BU OTOBÜSLER ÇAĞIN IHTIYACINA UYGUN BİR ULAŞIM HİZMETİDİR
Törende konuşan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ise, trambüs projesinin Urfa’nın imajı ve turizm şehri olması yolunda önemli bir adım olduğunu belirtti. “Modern ulaşıma, hem çevreci hem modern hem konforlu hem de hızlı bu araçlarımızın şehrimizle tanışması, vatandaşlarımıza da hizmet etmesini çok önemsiyoruz" diyen Vaki Ayhan, "Bu otobüsler modernleşmenin, yani çağın ihtiyacına uygun bir ulaşım hizmeti olduğu aşikardır. Bu da şehrimizin büyüdüğünü, vatandaşlarımızın da buna uygun hizmet alması gerektiğini en güzel örnekleridir” ifadelerini kullandı.


BAKAN BOZDAĞ:6 TRAMBÜS DE YAKIN BİR ZAMANDA GELECEK
Adalet Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Bekir Bozdağ da, konuşmasında Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün riyasetinde yapılan projenin somuta dönmüş halini Şanlıurfalı kardeşlerimizin hizmetine sunmak vesilesiyle bir araya geldiğini belirterek, “Şimdi trambüsü biraz sonra yollara salıvereceğiz. 6 trambüs bugün sefere koyuldu. 6’sı da yakın bir zamanda gelecek. Ve bunlar Şanlıurfa halkının şehir içi ulaşımında önemli kolaylıklar sağlayacaktır. Tabii öte yandan bunun bir yıl süreyle ücretsiz olması da son derece kıymetlidir. Bu cumhurbaşkanımızın uyguladığı bir gelenektir” ifadelerini kullandı.


"GAZİANTEP-ŞANLIURFA HIZLI TREN HATTININ İHALESİNİ 2025'İN BAŞINDA YAPIYORUZ"
Çalışmaları devam eden hızlı tren projelerine de değinen Bakan Bozdağ, “Antep’e kadar kısım da bölgemizde ihalesi yapıldı. Allah nasip ederse. 2024’ten itibaren de 2024’teki çalışmalar kapsamında belki 2024’ün sonuna doğru, belki de 2025’in başında Gaziantep-Şanlıurfa hızlı tiren hattının da yapım ihalesini yapıyoruz. Şanlıurfalıları da hızlı trenle biz buluşturacağız” diye konuştu.


"TERÖR ÖRGÜTLERİ KILIÇDAROĞLU'NU DESTEKLİYOR"
Yeşil Sol Parti’nin başında olduğu Emek ve Özgürlük İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’yu destekleme kararına atıfta bulunan Bakan Bozdağ, 6’lı masada yer alan siyasi partilere “Terörün gölgesi olan yerde biz olmayız diyordunuz?” diye sordu.  


Muhalefetin teröre lanet olsun dediğini, ama terör örgütlerinin muhalefeti desteklediğini belirten Bakan Bozdağ, sözlerine şöyle devam etti:

“Ben de buradan soruyorum. Kandil'in eli kanlı teröristleri Kılıçdaroğlu'nu destekleme ve Cumhur İttifakı'nı iktidardan indirme açıklaması yaptı. FETÖ terör örgütü aynı açıklamaları yapıyor. Diğer terör örgütlerinin tamamını da aynı açıklamaları yapıyor. Biden zaten başkan olmadan önce benzer açıklama yapmıştı. Şimdi AB’nin bazı ülkeleri de bu konuda açıklamalar yapıyor. Hatta bazı basın yayın organları, eli kalem tutan, ağzı laf yapan muhalefet edecek elemanlar için ilan verdiler, eleman aldılar. Şimdi de HDP, Yeşil Sol Parti ve diğer Emek ve Özgürlük İttifakı’nın içinde olan herkes diyor ki biz Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğiz”.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER