© Urfa Tek Haber 2023

CEYLANPINAR DEPREMZEDELER İÇİN TEK YÜREK OLDU YARDIMLAR DUALARLA GÖNDERİLDİ

Ceylanpınar Belediyesinin koordinasyonunda toplanan yardım malzemeleri deprem bölgelerine dağıtılmak üzere yola çıktı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 ve Elbistan ilçesinde meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından depremde büyük hasar gören bölgelere yardım tırları gönderiliyor. Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 kentte yıkıma neden olan depremlerin ardından bölgeye yardım elini uzatan Ceylanpınar Belediyesi, dün gönderdiği 3 kepçe, 1 ekskavatör, 35 tonluk vinç aracı ve 3 kamyon gıda, giyim ve temel ihtiyaçların ardından bugün de ikinci yardımı deprem bölgelerine yolcu etti. Depremzedeler için seferber olan yardımsever vatandaşların yardımların yerine ulaşması için birbirleriyle adeta yarıştı. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma sebep olan depremin ardından Ceylanpınar Belediyesinin koordinasyonunda yardımsever vatandaşların gayretleriyle toplanan ve acil ihtiyaçların yer aldığı 2 tır dolusu yardım malzemesi deprem bölgelerine dağıtılmak Ceylanpınar Belediye Başkanı Feyyaz Soylu ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı’nın öncülüğünde deprem bölgesine uğurlandı.

 

MİLLETVEKİLİ ÖZŞAVLI; OLAĞANÜSTÜ GÜNLERDEN GEÇİYORUZ

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı, ‘’Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde Özbek mahallesindeyiz. Bu mahallemizde 1980’de Rus zulmünden göç eden gelip Türkiye’de Ceylanpınar’da yerleşen Özbek kardeşlerimiz var. O günden itibaren burayı vatandaşları bilen bunun gibi ona göre davranan kardeşlerimiz var. İlk günden beri kendi vatanları gibi dört elle sarılmış durumdalar. Bugün buradan Özbek kardeşlerimiz, evlerindeki en güzel döşek, yastık, battaniye ve kıyafetleri adete çeyizlik eşyalarını tır’a yüklediler. Buradan en kazın ve yıkımın en fazla olduğu Hatay ve Kahramanmaraş’a göndermek üzere tırlarına yüklediler gereken izinler alındı. Bu yardımın koordinasyonunda ek olarak Ceylanpınar Belediyemizin de katkıları var. Feyyaz Soylu başkanımız burada Allah ondan razı olsun. İlçe teşkilatımız ve teşkilat başkanımız burada inşallah bu yardım hak edilen yere en ihtiyaç duyulan bölgemize ulaştırılacak. Bu yardımın toplanmasın da emeği geçen başta Özbek kardeşlerimize muhtarımıza Allah kendisinden razı olsun ve belediyemize ilçe teşkilat başkanımız Abdulcelil Doğantekin ve buradaki her kese ben şükranlarımı sunuyorum. Olağanüstü günlerden geçiyoruz. İnşallah birlik beraberlik içerisinde çıkacağız bunların üstesinden geleceğiz. Bu millet tarihi boyunca çok büyük badireler atlattı. Varlık yokluk anına denk geldi fakat hepsinde muzaffer oldu’’dedi. Özbek Mahalle muhtarı Erdem Sefer, ‘’Biz Özbek mahallesi ve Ceylanpınar milleti olarak, Kürt, Arap, Türk kardeşlerimizin el birliği ile işbirliği ile yardımları topladık. Rabbim ülkemizin başına bu tür afet ve musibetlerden muhafaza eylesin inşallah’’ifadelerinde bulundu.

 

BAŞKAN SOYLU, ELİMİZDEN GELEN YARDIMLARI YAPTIK

Ceylanpınar Belediye Başkanı Feyyaz Soylu, ‘’ Olayın yaşandığı günün hemen sabahında Muhtarım ve heyeti yanıma geldiler oradaki kardeşlerimiz. Mağdur olan kardeşlerimize bir takım malzeme hazırlamışlardı. Bizde araç desteği verdik elimizden gelen yardımları da yaptık. Hem ayni yerde hem araç desteği verdik. Rabbim kimseye bunu yaşatmasın. Biz hep diyoruz Hepimiz biriz beraberiz kardeşiz zaten en büyük örneğimiz şu anda bu tırla yüklenen malzemeler genç kızların çeyizlerinin o insanlara gönderdiğini zaten bu buna şahitlik ediyoruz. İnşallah Rabbim bir daha böyle bir olay yaşatmasın. Biz bunu kaldıramıyoruz gerçekten biz çok zayıf insanlarız. Yani bu kadar acıya tahammülümüz yok Rabbim bizlere yardımcı olsun inşallah. Rabbim bir daha böyle olay yaşatmasın. Hep beraber birlik beraberlik içerisindeyiz. Bunun da üstesinden geleceğiz Rabbimin takdiri Rabbimin gücüyle İnşallah bunun üzerinden geleceğiz. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Yaklaşık 5 tane aracımız tır gitti. Bunun içerisinde çeşitli malzemeler var onları biz hani gönderiyoruz. Rabbim görsün Ceylanpınar'da sarsıldı Ceylanpınar'da ciddi bir zarar yok. Sadece biraz tedirginlik oldu inşallah bunu da atlattık gibi gözüküyor. Bir daha yaşanmasın diye dua edeceğiz. Emeği olan tüm kardeşlerimden Allah razı olsun ’dedi. İlçe Başkanı Doğantekin; Rabbim Bir Daha Böyle Acılarılar Yaşatmasın AK Parti Ceylanpınar İlçe Başkanı Abdulcelil Doğantekin, ‘’Bugün birlik beraberlik günü bu uhuvvet günü kardeşlik günüdür. Rabbim bir daha böyle afetleri böyle zelzeleleri sıkıntıları ülkemize devletimize milletimize yaşatmasın. Bugünler çok hassas günlerdir inşallah güzel bir şekilde bu günleri atlatacağız. Bu kardeşlik bu birlik beraberlik ve uhuvvet olduğu sürece tek vücut halinde biz burada ilçe halkı olarak, rahattayız ve fazla bir zararımız olmadı. Fakat komşu illerde kardeşlerimiz büyük sıkıntılar görüyoruz. Biz de bu sıkıntılara karşı kayıtsız kalmadık. Özbek mahallesindeki muhtarım mahalle sakinlerimiz birleşerek, bugün bu üçüncü aracımızı hazırlayıp ellerinden gelince deprem bölgelerinde ihtiyaç duyulacak olan malzemeleri bir araya getirerek, birlik beraberliğimizi uhuvvetimizi kardeşliğimizin nişanesi olarak, onlara gönderiyoruz. Rabbim bir daha böyle acıları böyle sıkıntıları devletimize milletimize bize yaşatmasın vatanımız sağ olsun milletimiz sağ olsun dinimiz sağ olsun birlik beraberlik kardeşlik içerisinde nice böyle sıkıntıların üstesinden geleceğimize İnanıyorum Allah bir daha böyle acıları yaşatmasın. ’dedi. Ceylanpınar Belediyesi ve yardımsever vatandaşlar tarafından toplanan yardımları yapılan duaların ardından deprem bölgelerine gönderildi. (HABER MERKEZİ)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER