© Urfa Tek Haber 2023

CHP HEYETİ, URFA’DAKİ OKULUN DURUMUNU GÜNDEME GETİRMİŞTİ

CHP Heyeti’nin fiziki şartların eksik olduğu iddiasıyla gündeme getirdiği Harran ilçesindeki okul, yine gündem oldu. Okuldaki sorunları gündeme getiren köydeki 3 vatandaşın ifadeye çağrıldığı ortaya çıktı.

 

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve beraberindeki heyetin fiziki şartların eğitim için yetersiz olduğu ve bu nedenle eğitim öğretimin yapılmadığını öne sürdüğü Şanlıurfa’nın Harran ilçesindeki Doruç İlköğretim Okulu bu kez ifadeyle gündeme geldi.

Dün jandarmanın geldiği okulla ilgili 3 vatandaşın ifade için jandarmaya çağrıldığı ortaya çıktı. Mahalledeki 3 vatandaşın eğitim ve öğretim hakkını engelledikleri iddiasıyla ifadeye çağrıldığını kaydeden CHP Şanlıurfa İl Sekreteri Avukat Ronayi Paydaş, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda, şunları ifade etti:

“Geçtiğimiz gün CHP Şanlıurfa İl Örgütü ve İstanbul MV Sn Mahmut Tanal ile birlikte Harran’ın Doruç Köyünde okul sorununu gündeme getirmiştik. Akabinde İl milli eğitim müdürü sorunlu olan köy okuluna jandarmayla gelmiş köy halkını ve jandarmayı karşı karşıya getirmiştir.

Dün gece Köy halkından 3 vatandaş eğitim ve öğretim hakkını engelledikleri iddiasıyla ifadeye çağrılmışlardır! İfadeleri alınacak vatandaşlar sabah 10.30’da Harran ilçe jan. komutanlığına gelerek ifadeleri alınmış ve serbest bırakılmışlardır

CHP Hukuk Komisyonu üyeleri Avukat arkadaşlarımız ile vatandaşlarımızı yalnız bırakmayarak ifadelerinde hazır bulunmuşlardır. Oysa ki biz köye gittiğimizde saat 15:20 idi ve bu saatte okul açık olması gerekirken okul giriş kapısı zincirlenmiş küpe kilidi ile de kilitlenmişti.

Biz bu durumu yerinde gördük ve tespit ettik. İfade konusu suç iddiası olan eğitim ve öğretim hakkını engelledikleri söylenen köylüler bu iddianın aksine eğitim ve öğretim hakkı verilsin diye ilgili yerlere müracaatları vardır. Açık olduğu iddia edilen okulun durumu

Köylüler, CHP Şanlıurfa İl örgütü ve MV Sn Mahmut Tanal’dan sonra köye giden İl Milli Eğitim Müdürüne başvurularının sonuçlarını sormaya gittiklerinde istenmeyen görüntüler ortaya çıkmış ve il milli eğitim müdürü her şeyin yolunda olduğu bir algı yaratmıştır.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Okulların açık eğitimin aksamadığını iddia etmiş ise de bizim tanık olduğumuz aksini göstermiştir. Biz CHP Şanlıurfa İl Örgütü olarak köylümüzün yanındayız ve bu sorunun takipçisiyiz.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER