© Urfa Tek Haber 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 500 bin civarında mülteciyi briket evlere göndermeye başladık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 500 bin civarında mülteciyi Suriye'nin kuzeyindeki briket evlere göndermeye başladıklarını ve 1 milyon mülteciyi iskan edecek konutların yapımına da devam edildiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mamak Hidayet Türkoğlu Spor Salonu'nda düzenlenen Hemşehri Buluşması'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 500 bin civarında mülteciyi Suriye'nin kuzeyindeki briket evlere göndermeye başladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Terörle mücadelede bizimle aşık atmaya hiçbirinin gücü yetmez. Cudi'de bu teröristleri ininde yok olmaya sevk eden kimdi? Bizdik… Gabar'da, Tendürek'te, Beslerderesi'nde kimdi? Bizdik… Bunların böyle bir derdi olmadı. Şimdi kafayı nereye taktılar? 'Mültecileri gelir gelmez biz hemen dışarı göndereceğiz.' Arkadaşlar biz bir Almanya'yı, bir Fransa'yı, bir Amerika'yı görmezden gelemeyiz. Onlar nasıl ki bu mültecilerle ilgili adımları belli bir program içinde yapıyorlarsa biz de aynı şekilde belli bir program içinde yapıyoruz, şu an itibarıyla 500 bin civarında mülteciyi Suriye'nin kuzeyindeki briket evlere göndermeye başladık. Bir diğer adımı atıyoruz, Katar'la müşterek attığımız adımla 1 milyon mülteciyi inşallah iskan edebileceğimiz konutların yapımı da ayrıca devam ediyor. Projeler şu anda hazırlanıyor. Biz ihanet şebekesi değiliz, biz ensarız. Muhacirlere de o şekilde yaklaşıyoruz.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER