© Urfa Tek Haber 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bayramda ilk köy evlerini teslim edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem sonrası şimdiden kalıcı konutların inşaatlarının yükselmeye başladığını belirterek, "319 bini 1 yıl içinde teslim edilecek şekilde 650 bin yeni konut yaparak deprem bölgelerimizi ayağa kaldıracağız. Bayramda inşası tamamlanan ilk köy evlerimizin hak sahiplerine teslimini gerçekleştireceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa 897 Afet Konutu Temel Atma ve 659 Konut, 61 Dükkan Anahtar Teslim Töreni'nde Şanlıurfalılara hitap etti.

Erdoğan konuşmasında Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yapılan kalıcı konutlara değindi. Erdoğan, şunları söyledi:

"Ülkemiz 6 Şubat'ta şiddetli depremlerle sarsıldı. Bu depremlerden etkilenen şehirlerden birisi de Şanlıurfa'ydı. Tespitlere göre Şanlıurfa'mızda 12 bin 728 binadaki 22 bin 464 bağımsız bölüm bu depremde kullanılamaz hale geldi. Bölge genelinde ise bu rakamlar 311 bin binaya ulaşıyor.

Deprem haberini alır almaz devleti ve milletiyle tüm imkanlarımızı bu bölgeye taşıdık. Şanlıurfa depremin ardından bir de sel felaketiyle imtihan oldu. Sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Afetlerin yaralarını sarmak boynumuzun borcudur.

Şimdiden kalıcı konutların inşaatları yükselmeye başladı. 319 bini 1 yıl içinde teslim edilecek şekilde 650 bin yeni konut yaparak deprem bölgelerimizi ayağa kaldıracağız. Bayramda inşası tamamlanan ilk köy evlerimizin hak sahiplerine teslimini gerçekleştireceğiz.

Biz bu milleti seviyoruz, bu millete aşkla bağlıyız. Çünkü biz bu milletin derdiyle dertlenmeyi her meselesine çözüm bulmayı hayatımızın merkezine koyuyoruz. 21 yılda ülkemize asırlık demokrasi ve kalkınma atılımları kazandırdık. Yaşanan tüm felaketlerin izlerini rekor sürede silmeyi başardık".

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER