© Urfa Tek Haber 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İşssizlik oranı yüzde 7 olacak, mülakatlar kalkacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuştu. Kamuya alımda mülakatların kalkacağını söyleyen Cuhmurbaşkanı Erdoğan, partileri kapatma davalarını açma ve kapatma TBMM iznine bağlanacağını belirtti.

Seçim sürecinde herkese gideceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları ifade etti: “Cumhur İttifakı olarak biz, seçimlere kadar gece-gündüz çalışarak, milletimizin gönlünü kazanmadık hiçbir ferdini bırakmayacağız. Gelmeyene gideceğiz. Küskünü barıştıracağız. Sevmeyeni sevdireceğiz. Her eve, her işyerine gireceğiz. Kalbini kazanmadık kimse bırakmayacağız. Kararsızları ikna edeceğiz. Zaten gönlünde olduklarımızı ihmal etmeyeceğiz. Hiç kimseyi atlamadan teker teker herkese dokunacağız. Siyasetin sokakta yapıldığını, seçimin sandıkta kazanıldığını asla unutmayacağız. Her seçimin önemli olduğunu, ama 14 Mayıs’ın bu milletin tüm evlatlarının geleceğini şekillendireceğini aklımızdan çıkarmayacağız”.

SİYASİ PARTİ KAPATMA DAVALARI TBMM İZNİNE BAĞLANACAK

Siyasi partileri kapatma davalarına  ve Kürt sorununa da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili şunları dile getirdi: “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da toplumumuzun hiçbir kesimine hayat biçimi ve kimlik dayatılmasına izin vermeyeceğiz. Siyasi parti kapatma davalarının açılmasını ve kararın yerine getirilmesini TBMM iznine bağlayacağız.”Kürt kardeşlerimizi ne CHP faşizmi ne HDP sapkınlığı ne PKK zulmü ne de geçmişte acı örnekleri yaşanan baskı düzeninin karanlığına asla teslim etmeyeceğiz”.

Konuşmasında yeni bir sivil anayasa yapımına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye Yüzyılı'nın anahtarı olarak gördüğümüz yeni sivil anayasa sözümüzü tutmak için çalışmayı sürdüreceğiz. Başta AİHM ve BM İnsan Hakları Konseyi olmak üzere uluslararası insan hakları mekanizmaları ile işbirliğimizi geliştireceğiz” dedi.

ÖĞRENCİLERE VERGİ MUAFİYETİ GELECEK

Seçim vaatleri arasında, yükseköğrenimdeki gençler için bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti getireceklerini söyleyen Cuhmurbaşkanı Erdoğan, “Ayrıca aylık 10 cigabayt ücretsiz internet vereceğiz. Sosyal yardımlarımızı, yoksul insanlarımıza destek vermenin ötesinde, insanlarımızın yoksulluk seviyesine düşmesini önleyecek bir yaklaşımla yeniden yapılandıracağız” diye konuştu.

“İŞSİZLİK ORANINI YÜZDE 7 SEVİYESİNE GERİLETECEĞİZ”

Yeni 5 yıllık dönemde 6 milyon yeni istihdam oluşturacaklarını belirten Cuhmurbaşkanı Erdoğan, "İşsizlik oranımızı yüzde 7 seviyesine gerileteceğiz.  Kadın ve genç istihdamına özel önem vermeyi sürdüreceğiz. Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak, gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız. Girişimcilerimize verdiğimiz destekle ülkemizden en kısa sürede 15 adet milyar dolar ve 5 adet on milyar dolar değerinde şirket çıkmasını sağlayacağız".

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER