© Urfa Tek Haber 2023

DEDAŞ PERSONELİ İŞ BIRAKMA EYLEMİ YAPTI

Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi'nde (DEDAŞ) çalışanlar, iş bırakma eylemi başlattı. Enerji kesintileriyle sürekli gündeme gelen DEDAŞ, bu kez de eylemiyle gündem oldu. Şanlıurfa, Batman, Mardin, Diyarbakır, Siirt ve Şırnak’a enerji hizmeti veren DEDAŞ personelleri bugün iş bırakma eylemi yaptılar.

DEDAŞ'ta çalışan yüzlerce işçi; düşük ücret, verilmeyen tazminat, ikramiye ve banka promosyonlarının gasp edilmesi, sendikaya üye olmalarının engellenmesi gibi hak ihlali yaşadıklarını öne sürerek Şanlıurfa'nın da aralarında bulunduğu 6 ilde eş zamanlı olarak eylem başlattı.

İşçiler Şanlıurfa'da da Akçakale Yolu üzerinde bulunan DEDAŞ İl Müdürlüğü binası önünde bir araya geldi. Çalışma koşullarının düzeltilmesi için kuruma başvuruda bulunduklarını ancak şu ana kadar olumlu bir netice alamadıklarını belirten çalışanlar

Şirketin arıza, onarım ve bakım personeli maaşlarının iyileştirilmesi, tüm özlük haklarından yararlanılması, yol ve yemek ücretlerinin devlet tarafından belirlendiği miktarda ödenmesi, gece vardiyası çalışanlarına ek ücret ödenmesi, mesai ücretinde artış yapılması, izin sürelerinin düzenlenmesi, bayram promosyonunun verilmesi gibi taleplerde bulundular. İşçiler, oturma eyleminin amacının yetkilileri uyarmak olduğunu belirterek, taleplerinin karşılanmaması durumunda eylemlere devam edeceklerini belirtti. Eylem, alkışlar ile son buldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER