© Urfa Tek Haber 2023

DEPREM ÜLKESİ OLARAK BİLİNİYOR!

Türkiye Belediyeler Birliğiyle Japonya’ya giden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Beyazgül, buradaki deprem çalışmalarını yerinde inceledi ve teknolojik gelişmeler hakkında teknik bilgi aldı.

Türkiye Belediyeler Birliği Üyeleriyle Japonya’nın başkenti Tokyo’ya giden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘deprem ülkesi’ olarak bilinen Japonya’daki deprem çalışmaları hakkında da bilgi aldı. Japonya Dışişleri Bakan Yardımcısı Yamada Kenji, Türk-Japon Dostluk Grubu ve Türkiye Cumhuriyeti Tokyo Büyükelçisi Korkut Güngör’ü ziyaret eden heyet, daha sonra Japonya’nın Kobe kentine gitti. 1995 yılında 7.2 şiddetindeki depremin etkili olduğu kenti ziyaret eden heyet, burada deprem öncesi, deprem anında ve deprem sonrasında yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

‘DENEYİMLERİNDEN FAYDALANDIK’

Ziyarete ilişkin izlenimlerini anlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Japonya’ya geldiğimizde ilk işimiz tabiî ki büyükelçimizi ziyaret etmek oldu. Akabinde de gerek deprem öncesi veya deprem sırasında bize büyük destekleri olan ve geçmişten bu yana desteğini hep bizimle beraber tutan alt yapı konusunda büyük destekler veren JIKA heyetini ziyaret ettik, onlara teşekkürlerimizi sunduk. 1995 yılında Japonya’nın Kobe kentinde büyük bir deprem olmuştu ve bilindiği üzere 2023, 6 Şubat’ta da 11 ilimizde hissedilen ve asrın felaketi denilen bir deprem oldu. Kobe’yi ziyaret ettiğimizde, Kobe’de yaşanılanları, deprem sırasında ve deprem sonrasında yaşanılanları ve o günden bugüne alınan yolu, deprem konusundaki teknoloji, teknolojik gelişmeleri yerinde inceledik. Yapılan incelemelerde teknik heyetler bulundu ve yine Kobe Valisi’ni, Kobe Belediye Başkanı’nı ziyaret ettik. Deneyimlerinden faydalandık. Deprem öncesi, deprem sonrası ve deprem sırasında neler yapıldığı konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Orada bir takım çalışmaları, teknik çalışmaları da birer birer inceleme fırsatını elde ettik. Allah bir daha bu felaketleri göstermesin ama yapılan incelemeler, ziyaret oldukça faydalı oldu. Buradan Japon halkına teşekkür ediyorum.” (HABER MERKEZİ)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER