© Urfa Tek Haber 2023

ESNAF BAYRAMDAN UMUTLU

Şanlıurfa’da ki esnaf yaklaşan kurban bayramından umutlu. Vatandaşların Kurban Bayramı dolaysıyla alışveriş ve kişisel ihtiyaçları için çarşıya pazara çıktığını belirten esnaflar işlerinin bayram dolaysıyla açıldığı belirttiler.

Şanlıurfa’da bayramda yapılacak harcamalarla piyasayı canlandıracağını belirten esnaflar bu nedenle her sektörde karınca kararınca bir hareketlilik olacağını öngörüyoruz dediler.

Kurban Bayramı öncesi piyasaların hareketlenmesinin esnaf ve sanatkar açısından sevindirici olduğunu belirten oda başkanları, bayrama sayılı günler kala vatandaşların harcamaları piyasaları hareketlendireceğini belirttiler.

Şanlıurfa’da erkek kuaförlüğü yapan Yunus Yetim yaptığı açıklamada, İşlerinin iyi olduğunu yaklaşan kurban bayramının buna etkisinin olduğunu müşterilerinin bayram dolaysıyla kişisel ihtiyaçları olan saç sakal kesimi ve diğer hizmetler için geldiklerini söyledi. Artan maliyetler nedeniyle sanılanın aksine kazanamadıklarını söyleyen Yetim, artan maliyetlerin kuaförleri de etkilediğini vurguladı.

Zamlar bizi sektörümüzü  anlamda etkiledi, esnafımız zor duruma düştü. Bu durumdan dolayı da tabi  fiyatlarımızda değişiklikler yapmak zorunda kalıyoruz. Dükkân kiralarından elektrik, su, doğalgaz gibi gider fiyatlarımız yükseldi ve bu yükselişler kuaförlerimize de yansıdı. Geçen yıllarda 5 TL’ye aldığım ürün şuanda 45 TL olmuş durumda bu kadar artış elbette bizi etkiledi. Biz geçen yıllarda 50 TL’ye traş yapıyorduk şimdi 150 TL oldu ama giderlerdeki artış bizi çok etkiledi. Berberlerde özellikle Urfa’da olan en büyük sıkıntımız tatil günümüz yok. Yani haftanın her günü çalışıyoruz. Bizde zaman saat sınırlamamız yok. Komşu ilimiz Gaziantep’te bile berberler haftanın bir günü kapatırken ve yılda bir senelik izin gibi izin kullanıp tatil yaparken bizim öyle bir imkanımız olmaması bizleri yıpratıyor. Dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER