© Urfa Tek Haber 2023

GÖZLER HÜKÜMETTE! TOKMAK: ESNAF MAĞDUR EDİLMEMELİ!

ŞUTEM Başkanı Selahattin Tokmak, esnaf ve sanatkarların prim gün sayısının eşitlenmesi ve bu konuda mağduriyetin giderilmesini istedi.

Türkiye’de milyonlarca esnaf ve sanatkar, hükümetin prim gün sayısında indirim yapmasını bekliyor. Bağ-Kur’lu olarak çalışan esnaf ve sanatkarların 9 bin gün olan prim gün sayısının diğer SGK’lı çalışanlar gibi 7 bin 200 güne çekilmesini talep eden esnaf ve sanatkarlar hükümetin bu konuda adım atmasını talep ediyor.

 

TOKMAK: HÜKÜMETİMİZ BİZİ MAĞDUR ETMEYECEK

Esnaf ve sanatkarların mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini kaydeden Şanlıurfa Tüm Emlakçılar Odası (ŞUTEM) Başkanı Selahattin Tokmak, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda, “Yapılacak olan torba yasada esnaf ve sanatkarlarımızın beklentilerinin başında prim günü sayısının eşitlenmesi beklenmektedir. Türkiye’nin en büyük sivil toplam örgütü olan esnaf ve sanatkarlar bu konuda mağdur edilmemelidir. Umut ediyoruz hükümetimiz bizi mağdur etmeyecek” ifadelerini kullandı.

 

PALANDÖKEN: ESNAFIMIZ BU GÖRÜŞMELER KİLİTLENMİŞ

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken de sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda, “Esnaf ve sanatkarımızın prim gün sayısının 7200 güne inmesi için yapılan çalışmaların TBMM'de kısa sürede görüşülerek kabul olması için esnafımız bu görüşmelere kilitlenmiş durumda. Prim gün sayısının eşitlenmesi ile anayasanın eşitlik ilkesine uygun adım atılmış olacak” dedi. (HABER MERKEZİ)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER