© Urfa Tek Haber 2023

HDP, STK’LARLA BULUŞTU

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Şanlıurfa'da düzenlediği etkinlikle Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile bir araya geldi.

 

Şanlıurfa Barosu Tahir Elçi Kongre Salonu'nda düzenlenen buluşmaya, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, HDP Dış İlişkilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Feleknas Uca, HDP Şanlıurfa Milletvekilleri Ayşe Sürücü, Ömer Öcalan ve Nusrettin Maçin, ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, parti olarak siyaseti yerelden yürütmeye önem verdiklerini kaydetti.

HDP'nin uzun süredir yerelde halkla bir araya geldiğini  belirten Bakırhan, "Bu bizim parti olarak en temel özelliklerimizdendir. Diğer siyasi partiler gibi merkezden siyaset yürütmüyoruz. Merkezden siyaset yürütenlerin ülkeyi getirdiği durum ortada. Yerelin olmadığı, yerelin kendi sorunlarını dile getiremediği hiç bir rejim ne daha demokratik ne de daha kapsayıcıdır" dedi.

Yapılan ittifaklara ilişkin de açıklamalarda bulunan  Bakırhan, “Millet ve Cumhur İttifakının dışında halkın kendisi, işçinin kendisi ve Kürdün kendisi olabileceği bir ittifak örmeye çalışıyoruz. Biz sadece kendi tabanımız ile yetinmeyeceğiz. Emek ve Özgürlük İttifakı’nı Türkiye'nin bir kurtuluşu olarak gören herkesi bir şemsiye altına toplamak gibi bir politikamız var. Türkiye, cezaevlerindeki insan sayısında, faili belli olan cinayetlerde ve baskıda dünya ülkeleri arasında en yüksek sıralarda. Türkiye'de her 269 kişiden biri şuan cezaevinde. Cezaevi'nde bulunan insan sayısı bakımından yapılan araştırmalarda, Avrupa’da 2, dünyada ise 4’üncü sırada. Biz ne millet ittifakıyız, ne cumhur ittifakıyız, biz halkın ittifakıyız. Birileri batırdı bitirdi, diğeri ise onlara muhalif olacağız diyor ama baktığımızda bir politikaları yok. Helalleşeceğiz diyorlar, ama biz helalleşmeyeceğiz hesaplaşacağız. Çünkü hesaplaşma olmadan bu halkın alın terini çarçur edenlerle helalleşmeyeceğiz. Partimizin ve yaptığımız ittifakın Türkiye'nin demokratikleşmesi için elinde anahtar olduğunu söylüyoruz” ifadelerini kullandı.

Toplantı katılımcıların soru ve değerlendirmeleri ile sona erdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER