© Urfa Tek Haber 2023

HDP URFA GENÇLİK MECLİSİ ŞENYAŞAR AİLESİYLE BİRLİKTE NÖBETTE

Adalet Nöbeti’ni sürdüren Şenyaşar ailesi ile birlikte nöbet tutan HDP Urfa Gençlik Meclisi üyesi Senem Eriş, “Bizler hakikati biliyoruz. Emine annenin mücadelesi mücadelemizdir diyerek bugün Emine annenin mücadelesini büyütmeye geldik” dedi.

 

 

 

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti 536’ncı gününe girdi. Anne ve oğlu, Elazığ Cezaevi’nde tek kişilik hücrede tutulan Fadıl Şenyaşar ile haftalık telefon görüşmesi gerçekleştirdiği için diğer günlerden daha geç bir saatte Suruç ilçesinde bulunan evlerinden Urfa Adliyesi önüne geldi. Anne ve oğlu nöbeti “Şenyaşar ailesi adalet köşesi”nde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Gençlik Meclisi üyeleri ile birlikte başlattı. HDP’li gençler bugün gün boyunca aile ile birlikte nöbet tutacak.  HDP’li gençler adına ailenin adalet talebine dair konuşan Senem Eriş, “Emine anne oğlu Ferit Şenyaşar ile birlikte 536 gündür adliye önünde. Bütün şiddet, baskı, gözaltı ve tacize rağmen burada mücadelesini yürütüyor. Biz HDP’li gençler olarak bugün bir kez daha Emine annenin yanındayız. Bizler hakikati biliyoruz. Emine annenin mücadelesi mücadelemizdir diyerek bugün Emine annenin mücadelesini büyütmeye geldik. Failler belli, onları koruyan aklayanlarda belli. Bu hakikati bizler ile birlikte herkes biliyor aslında. Artık saklayamayacaklar. Meçhul olmayan sanıklar biran önce cezalandırılsın istiyoruz. Artık adalet yerini bulsun. Bizler bunun için buradayız. Adalet sağlanan kadar biz de burada Emine anne ile birlikte olacağız” şeklinde konuştu.

 

‘ADALET GELENE KADAR’

Aile sanal medya hesaplarından Urfa Valiliği hesabını etiketleyerek “Üstünlerin hukukuna karşı, hakkî talep etmek meşru ve demokratik bir haktır. Anne yüreği hiçbir şeye benzemez, adalet gelene kadar evim bu saray kapısı olacak” mesajı paylaştı. (HABER MERKEZİ)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER