© Urfa Tek Haber 2023

HIRSIZLAR MAHALLENİN KABUSU OLMAYA DEVAM EDİYOR

Her gün Eyübiye, Yakubiye, Sancaktar, Atatürk, Onikiler, HalepliBahçe, Dedeosman ve Şanlıurfa’nın farklı mahallerinde onlarca hırsızlık vakaları ile karşı karşıya gelen mahalle sakinlerinin başı, uyuşturucu bağımlılar ve hırsızlarla derde girdi.  Mahalle sakinleri bu duruma isyan etti.

 

Son yıllarda madde bağımlılarının ve hırsızların neden olduğu sıkıntılar artarak devam ediyor. Mahalle genelinde varlığını koruyan metruk yapıları mesken tutan madde bağımlıları, uyuşturucu satışı, kullanımı, hırsızlık, fuhuş ve adam yaralama gibi pek çok olumsuz olaya neden oluyor.

Madde bağımlıları mahalledeki evlere girerek hırsızlık yapıyor. Madde bağımlılarının mahallede oluşturdukları dehşet nedeniyle vatandaşların gözüne uyku girmiyor. Madde bağımlılarından dolayı çocuklarını market ve fırına göndermeye korkan mahalle sakinleri, gündüz gözüyle bile sokakta yürümekten korkuyor.  Madde bağımlılarının ve hırsızlarının bir durağı’ da TV63 Yönetim Kurulu Başkanı gazeteci Mustafa Çiçek’in evi oldu. Gazeteci Çiçek duruma isyan ederek çalınan eşyaların önemli olmadığını dile getiren çiçek can güvenliklerini olmadığını dile getirdi.

Gazeteci Çiçek, yetkililere şu sözlerle seslendi: Gazeteci Çiçek, bugün sabahın erken saatlerinde üzücü bir olay başımıza geldi. Olay neticesinde aile bireylerine ait 3 tane cep telefonu çalındı. Burada önemli olan cep telefonları değildir. Önemli olan madde bağımlılarının meskeni haline gelmiş metruk binaların bir an önce yıkılmasıdır. Özellikle Büyükşehir Belediyesi son 4-5 ayda sosyal kültür faaliyetleri adı altında çeşitli konserler düzenlemek yerine toplumun kanayan yaralarını parmak basmaları daha elzemdir.’’ Şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER