© Urfa Tek Haber 2023

İngiltere’de Urfalı iş insanından anlamlı kampanya

İngiltere’nin East Riding Yorkshire bölgesinde yaşayan Şanlıurfalı iş insanı Ali Tekçe’nin öncülüğünde başlatılan kampanya ile bölgede yaşayan Türk ve İngiliz ailelerin çocukları, 23 Nisan Çocuk Bayramı’nda depremzede çocukları unutmadı. Toys for Turkey (Türkiye için oyuncak) kampanyasında oyuncaklar, yaklaşık 1000 ayakkabı ve12 bin Sterlin bağış toplandı.

İngiltere’nin East Riding Yorkshire bölgesinde yaşayan Şanlıurfalı iş insanı Ali Tekçe, Türkiye’deki depremzede çocuklar için anlamlı bir kampanya başlattı. Yaklaşan 23 Nisan Çocuk Bayramı dolayısıyla Toys for Turkey (Türkiye için oyuncak) kampanyasına öncülük eden Ali Tekçe, bölgede yaşayan Türk ve İngiliz ailelerin çocuklarının depremzedeler için oyuncuklar göndermesine aracılık etti.

Kampanya çerçevesinde düzenlenen programa Kral III Charles’ı temsilen görevlendirdiği resmi temsilcisi The East Riding, Yorkshire Bölgesi Lieutenant Lord’u  Jim Dıck Obe, Türkiye'nin Birleşik Krallık Büyükelçisi Osman Koray Ertaş , MÜSİAD UK Başkanı Murat Bingöl ile Türk ve İngiliz çocuklar katıldı.


Türk ve İngiliz çocukları kendi harçlıklarından toplanan paralarla oyuncak alıp süsledikleri bir kutuyla “Bu oyuncaklar sana arkadaşım. Lütfen kabul edersen çok sevinirim” notuyla paketleri hazırladı.

Türk ve İngiliz bayraklarının süslendiği sokaklarda Türkiye'deki depremden etkilenen çocuklar için oyuncaklar, yaklaşık 1000 ayakkabı kutusu ile 12 bin Sterlin bağışladı.


6 Şubat’taki depremde 50 yakınını kaybeden Ali Tekçe, "Kampanyamıza duyarlı olan İngiliz halkının cömertliğinden ve alçak gönüllüğünden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Toplanan yardım malzemelerini 23 Nisan Çocuk Bayramında deprem bölgesinde olacak şekilde Türk Hava Yolları tarafından Türkiye'ye göndereceğiz”dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER