© Urfa Tek Haber 2023

İYİ Parti lideri Akşener seçim mitinglerini sürdürüyor

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Biz iktidar olduğumuzda Kandil'i dümdüz edeceğiz, dümdüz" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim mitingini Sakarya’da sürdürdü.

Akşener, seçimlerin vatandaş için bayram olduğunu söyleyerek, iktidar partisinin politikalarını eleştirdi.

"Biz iktidar olduğumuzda Kandil'i dümdüz edeceğiz, dümdüz." diyen Akşener, "terörle mücadele şartlarının, herkesin kolayca terörle ilişkilendirilmesi nedeniyle ciddiyetsiz hala getirildiğini" ileri sürdü.

Deprem gerçeğinin göz önünde bulundurulması gerektiğini belirten Akşener, iktidara geldiklerinde Türkiye'de kentsel dönüşüm projelerini hayata geçireceklerini ifade etti.


 “İKİ YIL İÇİNDE SIĞINMACILARIN TÜMÜ MEMLEKETLERİNE GİDECEK”
Türkiye’nin Suriyeli sığınmacı sorununa ilişkin konuşan Akşener; “Biz Esad’la niye kavga ettik kardeşim? Niye kavga edildi? Karşılığı Suriyeli göçmenler. Allah nasip ederse 14 Mayıs akşamı bu işi hallettikten sonra sizin helal oylarınızla iki yıl içinde sığınmacıların tümü memleketlerine gidecek.” dedi.


“HEPSİNİ TOPTAN DÜZELTECEĞİZ”
14 Mayıs seçimlerini kazanmalarıyla birlikte gerçekleştirecekleri vaatlerini anlatan Akşener; “Hemen 100 bin öğretmen atayacağız. Bütün köy okullarını açacağız. Ziraat mühendisi ve veteriner tayin edeceğiz. Staj ve çıraklık mağdurlarını öğrendik, programın içine aldık. Çözüyoruz merak etmeyin. Özel okul öğretmeni köle değil elbette. Ama devletin içinde de köleler var. Hepsini toptan düzelteceğiz. Bir ay içinde 100.000, daha sonra da 150.000 öğretmeni atayacağız. Öğretmenin sözleşmelisi, ücretlisi olamaz. Öğretmen öğretmendir.” diye konuştu.


“EMEKLİLERİMİZİN BAYRAM İKRAMİYELERİ 15.000 TL OLACAK”
Millet İttifakı olarak Kurban Bayramı’na yönelik emekli ikramiyelerini açıklayan Akşener; “Emeklilerimizin bayram ikramiyeleri 15.000 TL olacak. Yetim dul ve yetim maaşlarını da onların yanına çekeceğiz yani o başka o başka olmayacak.” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER