© Urfa Tek Haber 2023

KÖPRÜLÜ KAVŞAĞA BAKAN NEBATİ'NİN İSMİ VERİLDİ!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin ismi, Necmettin Cevheri Bulvarında bulunan 15 Temmuz Demokrasi Köprülü Kavşağı’na verildi. Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, ismin sehven ve yanlışlıkla asıldığı belirtildi.

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi geçtiğimiz günlerde almış olduğu bir kararla Şanlıurfalı olan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin isminin bir kavşağa verilmesi konusunda karar almıştı. Ancak dün kentte bulunan 15 Temmuz Köprülü Kavşağı’nın isminin kaldırılıp, yerine ‘Dr. Nureddin Nebati Köprülü Kavşağı’ isminin verilmesi tartışma konusu oldu.

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN AÇIKLAMA GELDİ

Bu tartışmalar üzerine Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesabından bir açıklama yapıldı. Açıklamada, ismin sehven ve yanlışlıkla asıldığı belirtildi.

15 Temmuz’un önemine vurgu yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Hazine ve Maliye Bakanımız, hemşehrimiz Sn. Nurettin Nebati'nin isminin şehrimizde yer alan isimsiz bir kavşağa verilmesi hususu, meclisimizde kararlaştırılmıştı. Mevcut iki kavşaktan isimsiz olan kavşak yerine Sayın Bakanımızın adı sehven ve yanlışlıkla ilk kavşağa asılmıştı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER