© Urfa Tek Haber 2023

MUHTARIN GÖREVDEN ALINMA SEBEBİ BELLİ OLDU

Esentepe Mahallesi Muhtarı Ömer Bağıran,  deprem sonrası hasar tespit çalışmaları yapan görevlilerle tartışmış, sonrasında Karaköprü Kaymakamı Yakup Kılınçoğlu tarafından görevden uzaklaştırılmıştı.

Kaymakamlık, bu konudaki sessizliğini yazılı bir açıklamayla bozdu. Açıklamada, Muhtar Ömer Bağıran'ın görevden alınmasıyla ilgili olarak yaşananlar şöyle özetlendi: ''Şanlıurfa İlimizde ve çevre illerde 06/02/ 2023 tarihinde meydana gelen deprem nedeniyle Şanlıurfa Çevre Şehircilik ve İklim Müdürlüğü ekipleri tarafından hasar tespit çalışmalarına başlanılmış; Ancak Esentepe Mahallesinde yapılan hasar tespit çalışmalarında Esentepe Mahalle Muhtarı Ömer BAĞIRAN tarafından 12/02/2023 tarihinde çalışmalara müdahale edildiği, ekipte çalışan personellere bağırdığı, toplum içinde küfürlü konuştuğu, çevrede bulunan şahısları ekiplerin çalışmasını engellemek için yönlendirdiği, çalışmalarda zorluk çıkardığı ve ekipleri engellediği çalışma ekibinde bulunan görevliler tarafından tespit edilen hadise tutanakla 12/02/2023 tarihinde imza altına alınmıştır. Esentepe Mahalle Muhtarı Ömer BAĞIRAN,  hakkındaki iddialar ile ilgili soruşturma tamamlanıncaya kadar görevden  uzaklaştırılmış olup, yerine 1. aza Halil ESMER geçici olarak vekaleten görevlendirilmiştir.''

 

AÇIKLAMA GELDİ!

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin şiddetli bir şekilde hissedildiği Şanlıurfa’da depremin yaraları sarılmaya çalışılıyor. Depremin etkilediği binalarda hasar tespit çalışmaları sürerken, Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesine bağlı Esentepe Mahalle Muhtarı Ömer Bağıran görevden uzaklaştırıldı. Muhtarın neden görevden uzaklaştırıldığı yönünde çeşitli iddialar gündeme gelirken Karaköprü Kaymakamlığı’ndan konuya ilişkin yazılı bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada, “Şanlıurfa İlimizde ve çevre illerde 06/02/2023 tarihinde meydana gelen deprem nedeniyle Şanlıurfa Çevre Şehircilik ve İklim Müdürlüğü ekipleri tarafından hasar tespit çalışmalarına başlanılmış; Ancak Esentepe Mahallesinde yapılan hasar tespit çalışmalarında Esentepe Mahalle Muhtarı Ömer BAĞIRAN tarafından 12/02/2023 tarihinde çalışmalara müdahale edildiği, ekipte çalışan personellere bağırdığı, toplum içinde küfürlü konuştuğu, çevrede bulunan şahısları ekiplerin çalışmasını engellemek için yönlendirdiği, çalışmalarda zorluk çıkardığı ve ekipleri engellediği çalışma ekibinde bulunan görevliler tarafından tespit edilen hadise tutanakla 12/02/2023 tarihinde imza altına alınmıştır. Esentepe Mahalle Muhtarı Ömer BAĞIRAN,  hakkındaki iddialar ile ilgili soruşturma tamamlayıncaya kadar görevden  uzaklaştırılmış olup, yerine 1. aza Halil ESMER geçici olarak vekaleten görevlendirilmiştir” ifadelerine yer verildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER