© Urfa Tek Haber 2023

NACİ GÖRÜR, DEPREMİ KORKULU RÜYA OLMAKTAN ÇIKARMANIN YOLUNU ANLATTI!

Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye’nin depremin korkulu rüya olmaktan nasıl çıkarılabileceği konusunda önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından önemli açıklamalarına devam etti.

 

 Türkiye’nin deprem dirençli yerleşim alanlarının oluşturulması için Maden ve Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğünün ön plana çıkarılması gerektiğini kaydeden Görür, kurumun tüm kentlerin mikro bölgeleme ve tehlike analizini yapmada görevlendirilmesi önerisinde bulundu.

 

‘YETKİLİLERDEN ÖNEMLİ BİR RİCAMDIR’

MTA’nın sahaya sürülmesi önerisinde bulunan Görür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları ifade etti:  “Yetkililerden önemli bir ricamdır: Memleketimizde yerbilimleri açısından önemli olan ve jeolojik yapımızın haritalanmasında unutulmaz hizmetler yapan MTA Genel müdürlüğünün bugünlerde biraz daha ön plana çıkmasının, ülkemizin deprem dirençli yerleşim alanları oluşturmasında yerel yönetimlerle daha yakından ilişkide olmasının çok faydası vardır. Örneğin, Hükümetimiz bu kurumu tüm kentlerimizin mikro bölgeleme ve tehlike analizini yapmada görevlendirebilir. Bu çalışmalardan sonra ancak deprem dirençli kentler oluşturabiliriz. Bu şerden bir hayır olsun MTA’yı bu amaçla sahaya sürelim. Deprem kuşaklarındaki tüm kentlerimizde mikro bölgeleme bazlı tehlike analizini yapsın. TÜBİTAK’ın da desteğiyle bu iş hızlandırılabilirse, yerel yönetimler de kendi kentleri için risk analizini tamamlar ve inşallah memleketimizin deprem direncini yükselterek bu afeti korkulu rüya olmaktan çıkartırız. Sevgiyle”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER