© Urfa Tek Haber 2023

Okul yöneticisi açıkladı Özel okul fiyatları neden tavan yaptı?

Milli Eğitim Bakanlığı, özel okul fiyatları için yapılacak tavan zammı yüzde 65 olarak açıklamıştı. İddialara göre bazı özel okullar, ek ücretlerle bu oranı aşmaya başladı. Yaşanan bu durum, Urfa'da velilerin cebini yakmaya başladı. Özel okul yöneticileri yaşanan fiyat artışını, girdi maliyetlerine bağlıyor.

Olimpiyat ve Simya Eğitim Kurumları Kurucusu eğitimci Mehmet Büyük,  özel okul fiyatlarındaki artışın temel sebeplerine dikkati çekti. Büyük, Şanlıurfa'da son günlerde özel okul fiyatlarının çok konuşulmaya başlandığını hatırlatarak okul fiyatlarından önce hayat pahalılığının daha çok konuşulması gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi:

“Şimdi velilerimiz haklı olarak özel okul fiyatlarının çok arttığını belirtiyor.Ben buradan sadece şu açıklamayı  yapmak istiyorum; elektrik, su fiyatlarını evlerimize gelen faturalardan biliyoruz.Yüzde 200-250 zamlar geldi. Gıda fiyatları yüzde 300 artarken hükümetin açıkladığı özel okul fiyatlarının yüzde  65 bir zam oranıyla kısıtlanması demektir.Bu da tüm özel okulların batması demektir. Peki özel okulları hep birlikte biz kapatalım.Bu işi yapmayalım.Yüzde 65 zamla bu işi yapmaya devam edersek bizler birey olarak hiçbir yerden  ya da devlet tarafından herhangi bir geliri olmayan insanlar olarak emin olun sadece velilerin ödediği paralarla istihdam sağlayan kurumlarız.Bu da kurumların batması demektir.Velilerimizin bu konuda bizleri anlayışla karşılamasını ümit ediyoruz. Bu geçiş sürecini karşılıklı birbirimizi memnun ederek geçirebilmemiz için çocuklarımızın yanında fazla dillendirmeden atlatabileceğimize gönülden inanıyorum.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER