© Urfa Tek Haber 2023

OKULLAR AÇILACAK AMA VELİLER TEDİRGİN!

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında okullara ara verilmişti. Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer; Adana, Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da 1 Mart itibarıyla eğitim öğretime başlanacağını açıklamasının ardından veliler tedirgin oldu.

Şanlıurfa’da en çok hasar alan ilçelerden biri olan Haliliye İlçesinde bulunan Milli İrade Meslek Lisesinde eğitim alan öğrencilerin velileri Okula 100 metre mesafede hasarlı on bina olduğunu belirterek bu şartlar altında çocuklarımızı nasıl okula göndereceğiz diye sitem ettiler.

Geçtiğimiz 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve çevre 10 ili etkileyen depremde hasarın boyutu ve can kayıpları ile ilgili bilgiler gelmeye devam ederken okullarda eğitime bir süre ara verildi. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer; Adana, Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da 1 Mart itibarıyla eğitim öğretime başlanacağını açıkladı. Gaziantep ve Osmaniye'de eğitim öğretime verilen ara 13 Mart'a; Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay'da ise 27 Mart'a kadar uzatıldı.

Bu kapsamda Milli İrade Meslek Lisesinde okuyan öğrencilerin velileri yaşanan durum ile ilgili; Okulun hemen yanındaki bina az hasarlı raporu verilmiş ama yandan bakıldığında okulun üstüne eğilmiş görünüyor. Kesinlikle Çocuklar hazır değil Hepsi kaygılı ve korku içinde ve sürekli sallanmaya da devam ediyoruz. Bu şartlar altında çocuklarımızı nasıl okula göndereceğiz. Diyerek yaşanan durumu aktardılar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER