© Urfa Tek Haber 2023

PFDK CEZA YAĞDIRDI: ŞANLIURFASPOR’A DUDAK UÇUKLATAN CEZA!

TFF 2. Lig play-off müsabakalarında oynadığı 24 Erzincanspor ve Bucaspor 1928 karşılaşmaları nedeniyle Şanlıurfaspor'a PFDK tarafından ceza yağdı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig play-off karşılaşmalarında oynadığı 24 Erzincanspor ve Bucaspor 1928 maçları nedeniyle Şanlıurfaspor, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edilmişti. PFDK kararları açıklanırken, sarı yeşilli ekibe ise ceza yağdı. Buna göre sarı yeşilli ekibe 24 Erzincanspor karşılaşmasında merdiven boşluklarının boş bırakılmaması ve bu eylemin aynı sezon içinde 4. kez tekrarlanması nedeniyle 52 bin lira, stadyuma usulsüz seyirci alınması nedeniyle 52 bin lira, taraftarların neden olduğu saha olayları nedeniyle 21 bin lira, stadyumda müsabakanın tamamlanmasını sağlayacak bir yedek güç sisteminin çalışır durumda bulundurulmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle 14 bin lira olmak üzere toplamda 139 bin lira para cezası verildi. Aynı müsabakada Şanlıurfaspor’a, akreditasyon sisteminin işletilmemesinden dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle ihtar cezası da verildi. Öte yandan Şanlıurfaspor’a, Bucaspor 1928 maçında ise taraftarların neden olduğu saha olayları nedeniyle 42 bin lira, taraftarların neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 3. kez gerçekleşmesinden dolayı ise 7 bin lira olmak üzere toplamda 49 bin lira para cezası verildi.

Bu kararlarla birlikte Şanlıurfaspor’a her iki maçtan dolayı toplamda 188 bin lira para cezası verildi.

TFF’nin yayımladığı PFDK kararları şu şekilde: “ŞANLIURFASPOR Kulübünün, 11.06.2023 tarihinde oynanan ŞANLIURFASPOR-ANAGOLD 24 ERZİNCANSPOR TFF 2. Lig Play Off müsabakasında, merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı ve bu eylemin aynı sezon içinde 4. kez gerçekleştirilmesi nedeniyle 52.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, Aynı müsabakada ŞANLIURFASPOR Kulübünün, stadyuma usulsüz seyirci alınmasından dolayı 52.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, Aynı müsabakada ŞANLIURFASPOR Kulübünün, akreditasyon sisteminin işletilmemesinden dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına, Aynı müsabakada ŞANLIURFASPOR Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 21.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, Aynı müsabakada ŞANLIURFASPOR Kulübünün, stadyumda müsabakanın tamamlanmasını sağlayacak bir yedek güç sisteminin çalışır durumda bulundurulmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle 14.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, ŞANLIURFASPOR Kulübünün, 15.06.2023 tarihinde oynanan BUCASPOR 1928-ŞANLIURFASPOR TFF 2. Lig Play Off Müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 42.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, Aynı müsabakada ŞANLIURFASPOR Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 3. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 7.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER