© Urfa Tek Haber 2023

Şanlıurfa milletvekili aday adayı hakkında skandal iddia!

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Aday Adayı Feyyaz Gündoğan hakkında, genel merkezin komisyonunda bulunan Metin Külünk’e rüşvet verdiği iddiası gündeme geldi. İddiaya dayanak olarak bir WhatsApp yazışması gösterildi. İddiada geçen rakam ise bir vekilin 23 yıllık maaşı. Gündoğan, iddiayı yalanladı ve suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Eski Akçakale Belediye Başkanı da olan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Aday Adayı Feyyaz Gündoğan hakkında skandal bir iddia ortaya atıldı.

Gündoğan’ın, AK Parti’nin Şanlıurfa milletvekili adayları listesinde yer alabilmek için genel merkezin komisyonunda bulunan eski vekil Metin Külünk’e 20 milyon lira rüşvet verdiği ileri sürüldü.

Rüşvet trafiğiyle ilgili WhatsApp yazışmaları, gazeteci Bircan Yıldırım tarafından sosyal medyada paylaşıldı.

BİR MİLLETVEKİLİNİN 23 YILLIK MAAŞI
Yazışmalara göre, Gündoğan bu parayı Külünk’e Drej Ali lakaplı Ali Yasak’ın kardeşi Ethem Yasak aracılığıyla verdi.

Söz konusu ramak ise bir milletvekilinin 23 yıllık maaşına denk gelen 20 milyon lira.

Metin Külünk, bu paranın 2 taksit halinde ödenmesini kabul etmeyerek, tek seferde ödeme istedi. Gündoğan da 20 milyon lirayı bir anda ödeyemeyeceğini belirtti. Aracılık eden Ethem Yasak, Gündoğan’a “Abi 20 milyon nedir ki senin için, sen halledersin” dedi.

GÜNDOĞAN: LİSTEYE GİREMEZSEM KIYAMETLERİ KOPARTIRIM
Gündoğan ise Ethem Yasak’a kendisinin sözüne güvendiğini, yoksa 40 dönüm tarla satıp paranın tamamını verebileceğini ifade etti. Seçilmezse maddi anlamda zarara uğrayacağını belirten Gündoğan, “Sorun değil satarım yine 40 dönüm tarla denkleştiririm ama adım listede olmazsa o zaman bana maddi anlamda zarar verir çünkü sattığım tarlayı aynı fiyattan alamam bir daha” dedi.

Gündoğan, “Ethem kardeş eğer listeye giremezsem kıyametleri kopartırım bu benim son şansım haberin olsun” ifadesini kullandı.

ETHEM YASAK: GARANTİSİ METİN REİSTİR
Bu ifadelerin ardından Gündoğan’ın sakin olmasını isteyen Ethem Yasak, “Sakin ol Feyyaz abi, sen kendin görüştün Metin reisle, o bizzat sözünü vermedi mi? Garantisi Metin reistir. İnşallah listede adın olacak” diye karşılık verdi.

Gündoğan da Yasak’a “tamam” diyerek kendisini haberdar edeceğini ifade etti.

GÜNDOĞAN: MESAJLAŞMA VE DİYALOG HİÇBİR ZAMAN OLMAMIŞTIR
Skandal iddianın ortaya atılmasının ardından Feyyaz Gündoğan, Twitter hesabından iddiayı yalanlayarak suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Gündoğan, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Yayınlanmış olan mesajlaşma ve diyalog hiçbir zaman olmamıştır. Var olmamış diyalogun kurgulanmış ve mesajlaşmasını sırf insanlara iftira atmak için alet olmanız üzücü. Bu konu ile ilgili suç duyurusunda bulunduğumda suç ortaklarınızın kimler olduğu bilgisini SAVCILIĞA verirsiniz”.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER