© Urfa Tek Haber 2023

Şanlıurfa, şehit polislerini uğurladı

Haliliye’de önceki gün silahla ateş açılması sonucu şehit olan Komiser Yardımcısı Abdullah Yasir Binici ile polis memuru Cemal Bozkurt'un cenazeleri, İl Emniyet Müdürlüğündeki törenin ardından memleketlerine gönderildi.

 

 

 

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yürütülen çalışma kapsamında Haliliye ilçesinde takibe alınan şüphelinin bulunduğu araçtan açılan ateş sonucu yaralanan komiser yardımcısı Abdullah Yasir Binici ve polis memuru Cemal Bozkurt kaldırıldıkları hastanede kurtarılamayarak şehit oldu.

Şehit polisler için dün İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi.

Törene Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı'nın da aralarında bulunduğu protokol üyeleriyle şehit polislerin görev arkadaşları ve acılı ailelerle yakınları katıldı.

Tören alanına şehitlerin naaşı polislerin omuzlarında getirildi. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende şehitlerin yakınlarının güçlükle ayakta durduğu görüldü.

Törende bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, tarifsiz bir hüzün ve derin bir üzüntü içerisinde olduklarını söyledi.

 

VALİ ERİN: “HAK ETTİĞİ CEZAYI BULACAKTIR”

"Emniyet teşkilatımızın cesur ve kahraman iki evladını kaybetmenin çok büyük ve derin hüznünü yaşıyoruz" yaşıyoruz diyen Vali Erin, şunları söyledi:

"Şehadet vatan için bayrak için kutsal değerlerimiz için toplumun huzuru, güveni, refahı için mücadele etmek üzere çıktığımız yolculuğun en güzel şekliyle noktalanması demektir. Bugün için şehitlerimize karşı boynumuzun borcunu ödeyeceğiz. Bu vatana bu bayrağa birliğimiz beraberliğimiz için kahramanca mücadele eden güvelik birimlerimize el uzatan, namluyu doğrultanlar hangi akıbetle karşı karşıya kaldılarsa bu hain de bu alçak da er veya geç etkisiz hale getirilecek ve hak ettiği bir cezayla karşı karşıya kalacaktır."

Şanlıurfa Müftüsü Ramazan Tolan tarafından dua edildi, şehitlerin cenazelerinin taşınması sırasında aile fertleri ve mesai arkadaşları duygulandı.

Tören sonrası şehitlerden Binici'nin cenazesi GAP Havalimanı'ndaki uçakla İstanbul'a, Bozkurt'un naaşı da kara yoluyla Gaziantep'in Karkamış ilçesine uğurlandı.

 

GERİDE İKİ YETİM KALDI

Yaklaşık 10 yıllık polis memuru Cemal Bozkurt'un evli ve 1 kız çocuğu babası, 2 yıllık komiser yardımcısı Abdullah Yasir Binici'nin ise bir erkek çocuğu babası olduğu öğrenildi.

Şehit Cemal Bozkurt'un 2 ay önce de babasını çoklu organ yetmezliği nedeniyle kaybettiği belirtildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER