© Urfa Tek Haber 2023

Şanlıurfa'da 19 Mayıs etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu

Şanlıurfa’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Şanlıurfa’da da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı kutlandı.

11 Nisan Stadyumunda düzenlenen etkinliklere;   Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, İl Jandarma komutanı Mücahit Avkıran ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Vali Ayhan, konuşmasında, Türk milletinin kaderini tayin eden en önemli dönüm noktalarından birisinin 19 Mayıs 1919 tarihi olduğunu kaydetti.

 “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, bu tarihte Samsun’a ayak bastığında, işgal ve zorbalık altında kalan aziz yurdumuz için yeni bir umut ışığı da yakmış oldular” diyen Ayhan, o tarihte vatan aşkıyla başlatılan şanlı mücadelenin 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet ile taçlandığını ifade etti

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, bu şanlı günü gençlere ithaf etmesinin önemine değinen Vali Ayhan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kıymetli genç kardeşlerim; Tarihimizi bilerek geçmişimizi anlarız, geleceğimizi ise inşa ederiz. Kimliğimizi ancak ve ancak böyle kuvvetlendirebiliriz. 100. yıl dönümümüze eriştiğimiz 2023 yılında, geçmişimizden ilham ve cesaret alarak geleceğimizi hep birlikte inşa edeceğiz. Bu yolda, gençlerimiz yalnızca birer nefer değil, güçlü Türkiye’mizin yarınlarıdır. Bizler, sizleri böyle görüyoruz! Bu sebeple, sizlere her şeyden ve herkesten daha fazla önem veriyoruz! Özgüveni, milli bilinci, vatan hassasiyeti yüksek, onurlu, gururlu, başı dik gençler yetiştirebilmek için günümüzü gecemize katıyoruz. Ve Elhamdülillah, verdiğimiz bu emeklerin karşılığını pırıl pırıl evlatlarımızın gözlerinde görüyoruz! Bizim bütün azmimiz, bütün motivasyonumuz budur. Biz ne yapıyorsak, 19 Mayıs’ta canını dişine takıp işgalci güçlerle mücadele uğruna Anadolu’muzda direnişi başlatan ecdadımızın şanını yüceltmek için yapıyoruz. Biz ne yapıyorsak, bizlere emanet edilen ve geleceğimizi inşa edecek olan gençlerimizin başını dik tutabilmek için yapıyoruz!Evlatlarım!Biz her şeyi sizin için yapıyoruz…Sizlerden arzum; mazinizi unutmayın. Nerelerden bugünlere geldiğinizi unutmayın. Bu aziz topraklar için ne denli mücadeleler verildiğini unutmayın. Dününü unutan, bugün kim olduğunu da bilemez ve yarınlarda ise hiç olmaması gereken kişilere dönüşür.”

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı kutlamaları kapsamında ilk olarak statta 4X100 metre koşusu yapıldı. Koşu maratonunda dereceye girenler ödüllendirildi.

Etkinlikler çerçevesinde Şanlıurfa protokolü 11 Nisan Stadyumu Gençlik ve Spor stantlarını gezdi.

Etkinlikler, protokol konuşmaları ile sona erdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER