© Urfa Tek Haber 2023

Şanlıurfa'da arazi anlaşmazlığında Tülmen'in itirazı

Tülmen köyünden olan Mahmut Rastgeldi İsaören ile aralarındaki anlaşmazlık konusuyla ilgili Ajans Urfa’ya yaptığı açıklamada, İsaören halkından birinin Tülmen merasını zapt ettiğini ve oranın “İsaören merasıdır” diye iddiada bulunduğunu ileri sürdü.

Tülmenli Mahmut Rastgeldi, ilgili şahsın hak iddia ettiği arazinin yapılan tapu kadastro işlemleri neticesinde Tülmen köyüne ait olduğu ve şahsın oradan çıkarılmasıyla ilgili valilik kararının bulunduğunu savundu.
Rastgeldi şunları söyledi:

 “ İsaören halkından olup İsaören halkının da dışladığı bir kişinin Tülmen merasını zapt etmesi ve burası İsaören merasıdır diye idda etmesi, bu iddialar sonucunda tapu kadastro personellerinin getirilip ölçülüp o kaldırdığı yerinin Tülmen’e ait olduğunu ve bu yazıyla beraber kaymakamlıktan valinin imzasıyla beraber çıkmış bir kararımız vardır. O kişinin ordan derhal çıkmasıyla ilgili. Gerçek olan şey, İsaören’deki tek bir şahıs Tülmen merasına göz dikmesidir. Tülmen halkı da duyarlı ve sağduyulu olduğu için, hatırların hatırı o kişiye ses etmemiştir. İyi bir yönden iyi bir şekilde çıkarmıştır.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER