© Urfa Tek Haber 2023

Şanlıurfa'da "Z Kuşağı" vurgulu mezuniyet töreni!

Haliliye İlçesi'ndeki 2002 Vakıflar İlkokulu'nun 4-Z şubesi mezunlarını verdi. Z kuşağı temalı yapılan törende öğretmen Feyzi Aktar da emekli olduğunu açıkladı. Aktar, törende yaptığı konuşmada, Z kuşağının sorunlarına dikkat çekerek, bu sorunların üstesinden gelebilmenin yollarına değindi.

 Haliliye İlçesi'ndeki 2002 Vakıflar İlkokulu düzenlediği törenle bu yılın minik mezunlarını verdi. Tören gecesinde öğrenciler tarafından Z kuşağına vurgu yapılan şiir, fıkra, bilmece, skeç ve dans ile folklor gösterisi sunuldu. Ayrıca Osman Devecioğlu sıra gecesi ekibi de konser verdi.

Törenin en heyecanlı sınıflarından biri 4-Z şubesi ve öğretmenleri Feyzi Aktar oldu.


Törende emekli olmanın heyecanını da katılımcılarla paylaşan öğretmen Aktar, 2019 yılında sınıf öğretmeni olarak başına geldiği 4-G sınıfını, Z kuşağının sorunlarına ve bu sorunlara dair çözümlere dikkat çekmek için 4-Z olarak değiştirdiğini belirtti.

Törendeki konuşmasında 4-Z sınıfının hikayesini anlatan Aktar, ilk önce 4 yıllık süreçte yaşanan pandemi, deprem ile sel gibi doğal afetlere ve bu afetlerin neden olduğu endişe, acı ve korkuya dikkat çekti.


AKTAR: ÇOCUKLARI HEP ÖNCELEDİK
Daha sonra öğretmenlik mesleğinin bir gereği olarak velilerin çocuklarını kendilerine emanet ettiğini hatırlatan Aktar, hep öğrenci merkezli davrandıklarına işaret ederek, “Her biri birinden güzel ve özel çocuklarınızı emanet ettiniz. Emanetinizi emanetimiz bildik.  Onları tek tek sevdik. Önemsedik. Ve en önemlisi onları hep  önceledik” ifadelerini kullandı.

"4 YIL ÖNCE SINIFIMIZIN ADINI Z DİYE KOYDUK"
Konuşmasında ayrıca 4 yıl önce sınıf öğretmeni olduğu 4-G sınıfının ismini, Z kuşağının sorunlarına dikkat çekmek için nasıl 4-Z olarak değiştirdiğinin hikayesini de anlatan Aktar, şunları söyledi:

"4 yıl önce sınıfımızın adını Z diye koyduk. Okula başladığımızda G idi. Sonra Müdürümüz Sabri Doğan beyden “Z” olması için ricada bulunduk. Neden Z diye sorduğunda, gerekçelerimiz söyledik. Sonra çözeriz, hallederiz dedi. Kendisine çok ama çok teşekkür ediyoruz. Neden Z diye merak edenler çoktu. Neden bir Z hikayesi diye soranlar oldu. 4 yıl sonra nasip ederse yıl sonu etkinliğimizde anlatırız dedik."


"Z KUŞAĞI BİZİM EVLATLARIMIZDIR"
"Z kuşağı kim? Z kuşağı ne yer, ne içer, ne yapar? Z kuşağından kimler şikayetçi? Z kuşağının olumlu ve olumsuz özellikleri nelerdir? Ve bu Z kuşağı kimin çocukları?" sorularını soran öğretmen Aktar, "Bunlar bizim canlarımız, kanlarımız ve evlatlarımızdır. Bu çocuklar bizim, bizim... Bu eserler bizim" dedi.


"OYUN EN ETKİLİ YOLDUR"
Aktar, "Peki sorun ne? Sorumlu kim?" soruları çerçevesinde Z kuşağı sorunlarının üstesinden gelmenin yollarına dikkat çekerken, oyunun en etili yol olduğunu kaydetti ve konuyla ilgili şunları ifade etti:

"Peki sorun ne? Sorumlu kim? 4-Z sınıfı bu akşam bunu iyi anlattı. Bundan kurtulmanın yolu var mı? Yok. Ama bunun zararlarını azaltmanın yolları var. T-shirtlerdeki logoda bunu anlatmaya çalıştık.

- Kaliteli zaman geçirme

- Spor dalları ile uğraşma

- Çeşitli zeka oyunları

- Doğa ile tanışma.

Oyun etkili yoldur. Oyunlar öğretmeye çalıştık. Hemen hemen herşeyi oyun oynayarak vermeye çalıştık. Tek başımıza mı yaptık? Hayır. Bize yardım eden, yol gösteren dostlarımız oldu".

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER