© Urfa Tek Haber 2023

ŞANLIURFA’DAKİ ARKEOLOJİ MÜZESİ YENİ BİR REKOR KIRDI!

Türkiye’nin en büyük müzeleri arasında bulunan Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi, geçen yıl yaklaşık 300 bin kişi tarafından ziyaret edilerek yeni bir rekor kırdı.

 

2015 yılında yeni yerine taşınmasıyla ziyaretçilerini ağırlayan Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi, yoğun bir ziyaretçi akınına uğruyor.  30 bin metrekarelik tek alan üzerinde bulunan Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi, 2022 yılında yaklaşık 300 bin kişi tarafından ziyaret edildi. İçinde 14 adet ana sergi salonu ve 33 adet canlandırma alanı bulunan müze estetik yapısıyla da dikkat çekiyor.

 

ÖNEMLİ ESERLER SERGİLENİYOR

Sergi salonlarında kronolojik olarak önce Paleolitik Döneme ait yüzey buluntuları ve canlandırmalar, Neolitik Döneme tarihlenen insan boyutlarında yapılmış kuşkusuz uygarlık tarihinin bilinen en eski gerçek heykeli ‘Balıklıgöl Adamı’, Göbeklitepe kazı buluntuları ve canlandırmaları, Nevali Çori Tapınağı, Kalkolitik, Tunç, Demir, Helenistik, Roma, Bizans ve Islami dönemlere ait en önemli eserler sergileniyor.

 

TAKILAR VE HEYKELLER DİKKAT ÇEKİYOR

Müzede çakmak taşından kesici aletler, deliciler, taş idoller, kaplar, pişmiş topraktan boyalı ve boyasız geometrik desenli seramikler, mühürler, ölü gömme küpleri (pithos), fayanstan yapılmış kolye taneleri; pişmiş topraktan mühür baskılı küp parçaları, silindir ve damga mühürler, figürinli kap parçaları, hayvan figürinleri, madeni eşyalar, takılar ve heykeller görülebilir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER