© Urfa Tek Haber 2023

ŞANLIURFA’DAKİ CAMİ MADDE BAĞIMLILARININ MEKANI OLDU!

Yaşanan iki büyük depremin ardından zarar gören Şanlıurfa’daki Eski Sefalı Camisi kaderine terk edildi. Tadilat kapsamına alınan camide herhangi bir çalışma başlamazken, caminin uyuşturucu bağımlılarının mekanı haline geldiği öne sürüldü.

6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem aralarında Şanlıurfa’nın da bulunduğu 11 ilde etkili oldu. Depremin ardından binlerce insan hayatını kaybederken, binlerce bina ve işyeri de enkaza döndü. Depremde zarar gören yapılardan biri de Şanlıurfa merkezde bulunan tarihi Eski Sefalı Camisi oldu. Yakubiye Mahallesi’nde, Balıklıgöl Platformuna yakın bir noktada bulunan cami, depremde zarar gördüğü için tadilat kapsamına alındı ancak şu ana kadar herhangi bir çalışma yapılmadığı ortaya çıktı.

 

TADİLAT BAŞLAMADI

Camide tadilat çalışması yapılmadığı ve yeterli koruma sağlamadığı için caminin uyuşturucu madde kullananların mekanı haline geldiği öne sürüldü. Mahalle sakinleri yetkililerin camiye bir an önce sahip çıkmasını isterken, konuyu Gazeteci Mehmet Yetim de sosyal medya hesabından gündeme getirdi.

 

YETİM DİYANET’İ GÖREVE ÇAĞIRDI

Yetim, paylaşımında, “Şanlıurfa Eyyübiye Yeni Sefalı Camisi depremde zarar gördüğü için tadilat kapsamına alınıyor ama herhangi bir çalışma yok. Camide Kuran-ı Kerim’ler yerde maalesef cami adete madde ve uyuşturucu kullanıcıların meskeni haline gelmiş durumda. Aynı zamanda fuhuş yapıldığı da iddia ediliyor. Diyanet Başkanlığı ve Müftülüğü göreve davet ediyoruz. Allah’ın evine sahip çıkın…” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER