© Urfa Tek Haber 2023

ŞANLIURFALI HUKUKÇULAR, TWİTTER’I TAZMİNATA MAHKUM ETTİRDİ!

Şanlıurfalı Hukukçu Avukat Cüneyd Altıparmak ve Avukat Ömer Avcı’nın, Twitter’a karşı açtıkları ve sosyal medya platformunun tazminat ödemeye mahkum edildiği davanın gerekçeli karar açıklandı.

Şanlıurfalı Hukukçu Avukat Cüneyd Altıparmak ve Avukat Ömer Avcı’nın, sosyal medya platformu Twitter’a açtıkları ve şirketin tazminat ödemeye hükmedildiği davanın gerekçeli kararı açıklandı. Türkiye’de bir ilk sayılan ve Türk Hukuku açısından emsal oluşturabilecek davada, Twitter'ın bilgi paylaşmama, resmi muhatap olmaktan kaçınma ve yayınları engellemekten imtina etmesi gibi kriterleri ihlal ettiğine dikkat çekildi.

 

TAZMİNATA HÜKMEDİLDİ

Şanlıurfa Hukukçular Altıparmak ve Avcı’nın sunduğu ve üzerinde titizlikle çalıştıkları dava dosyasını değerlendiren mahkeme, geçtiğimiz günlerde, kendi nitelemeleri ile davranan Twitter'in yükümlülükleri yerine getirmemesi ve nefret, ayrımcı ve hakaret içeren ifadeleri şikayet edilmesine rağmen kaldırmamasını hukuka aykırı kabul ederek, mağdurlar lehine tazminata hükmetmişti.

 

ALTIPARMAK: HUKUK DÜNYASINA KATKI SUNMASINI DİLİYORUZ

Davanın gerekçeli kararını sosyal medya hesabından değerlendiren Avukat Cüneyt Altıparmak, kararın önemli özelliklerine dikkat çekti. Sosyal medyanın daha güvenli bir hale gelmesi için şirketlerin daha fazla çaba göstermesi gerektiğini vurgulayan Altıparmak, “Daha önce de belirttiğimiz Twitter hakkındaki tazminat kararının gerekçesi yayınlandı. Kararın üç önemli özelliği var: (1) Twitter’ın Türkiye’de adli muhatabı olduğu kabul edildi. (2) Sosyal medya şirketleri kullanıcıları korumak zorunda. (3) Ayrımcı, nefret ve hakaret içeren ifadelerin ne olduğuna şirketler değil egemenlik hakkı çerçevesinde Türk Mahkemeleri verir! Sn. Ömer Avcı ve ekip arkadaşlarımız ile başlattığımız bu çalışmanın sonucunun hukuk dünyasına katkı sunmasını diliyoruz. Umarız iyi örnekler çoğalır, sosyal medya daha güvenli bir hal alır, şirketler bunun için daha çok çabalar” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER