© Urfa Tek Haber 2023

ŞANLIURFASPOR KONGRESİ YARGIYA TAŞINIYOR!

Şanlıurfaspor’da geçtiğimiz günlerde alınan karar doğrultusunda bugün yapılması planlanan olağanüstü kongre, dün kulüpten yapılan açıklamayla iptal edilmişti. Şanlıurfaspor kulüp başkanlığına aday olan Sami Öge ise yaptığı açıklamada, “Hukuki süreci başlatıp bu usulsüzlüğü yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız” ifadelerini kullandı.

Gelecek sezon Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 1. Lig’de mücadele edecek olan Şanlıurfaspor’da geçtiğimiz günlerde olağanüstü kongre kararı alınmıştı. Kulüpten dün yapılan açıklamaya göre ise, play-off finalleri nedeniyle 2022- 2023 sezonunun geç bitmesi ve yeni sezonun 11 Ağustos’ta başlayacak olması nedeniyle yönetim kurulu bir araya gelerek, oy çoğunluğuyla olağanüstü kongrenin iptaline karar verdi. Kulüpten yapılan açıklamanın ardından Şanlıurfaspor kulüp başkanlığına aday olan Sami Öge’den de bir açıklama geldi. Öge, olağanüstü bir hal olmaksızın, hiçbir emsal karar olmadığı halde günler öncesinden alınan, tarihi, saati belli olan 17 Temmuz kongre kararının herhangi bir yasal dayanağı olmayan sözde Şanlıurfaspor yönetim kurulunun aldığı karar ile iptal edildiğini ve alınan kararın herhangi bir yasal dayanağının olmadığını belirtti.

 

‘EN KISA SÜREDE KENDİLERİ İLE BİRLİKTE BASIN AÇIKLAMASI YAPACAĞIZ’

Öge, kongrenin iptaline ilişkin alınan kararda imzası bulunan bazı kulüp yöneticilerinin il dışında olduğunu ve il dışında olduklarına dair kamera görüntüleri ile konum bilgilerinin olduğunu öne sürerek, söz konusu yöneticilerin rızası ve bilgisi dışında imzalarının atıldığını iddia etti. Öge, söz konusu yöneticilerle basın açıklaması yaparak kamuoyunu bilgilendireceklerini ifade etti.

 

‘USULSÜZLÜĞÜ YAPANLAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ’

Öte yandan konuyla ilgili hukuki süreci başlatacaklarını ifade eden Öge, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Türkiye futbol kulüplerinde ilk defa olağanüstü bir hal olmaksızın hiç bir emsal karar olmadığı halde günler öncesinden alınan, tarihi, saati belli olan 17 Temmuz olağanüstü kongre kararımızı herhangi bir yasal dayanağı olmayan sözde Urfaspor yönetim kurulunun aldığı karar ile iptalini ilişkin alınan kararın her hangi bir yasal dayanağı yoktur ve bu kararda imzası bulunan bazı kulüp yöneticilerimizin il dışında olduğunu, il dışında olduklarına dair kamera görüntüleri ve konum bilgilerinin olduğu halde onların rızası ve bilgisi dışında imzalarının atıldığını ve en kısa sürede kendileri ile birlikte basın açıklaması yapacağız ve kamuoyu ile bilgilendirip aydınlatacağız. Akabinde hukuki süreci başlatıp bu usulsüzlüğü yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Siz  değerli Şanlıurfaspor’a gönül vermiş hemşerilerimize saygı ile arz ederim. Başta her zaman ailece şeref duyduğumuz, mensubu olduğumuz Ak davamızın lideri Reisimiz Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi "üstünlerin hukukuna değil hukukun üstünlüğüne inanıyoruz” kazanan yine Urfaspor olacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın Sayın mulki amirimiz Şanlıurfasporumuzun şampiyonluğunun mimari olan Sayın Valimiz Salih Ayhan’dan da bunların bu işi yapanların bir an önce bulunup yargı önünde hesap vermelerini arz ediyorum.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER