© Urfa Tek Haber 2023

SATTAN ALAMIYOR, FİYATLAR HERGÜN ARTIYOR

Şanlıurfa’da oto alım satım galericiler sitesinde araç alım satımlarında hareketlilik devam ediyor. Sıfır araçlardaki tedarik sorunu devam ederken yaklaşan kurban bayramı ve seçimin ardından ikinci el otomobil piyasasında hareketlilik yaşanıyor. Fiyatların hemen hemen her gün arttığına dikkat çeken galericiler, bugün sattığımız arabayı yarın alamıyoruz dediler.

 

Çetinkaya Otomotiv İşletme yöneticisi Mustafa Çetinkaya, fiyatlar hiç durmadı seçimden öncede araçlarda fiyat yükselmesi devam ediyordu. Bu fiyat artışı yükselme devam edecek.

Araç satışı için gelen vatandaşlar araçlarını diyelim o zamanki bir fiyata sattı üstüne yüz bin TL para koyup aynı arabayı tekrar alıyorlar. Yaklaşık bu fiyat artışı bir veya bir buçuk ay da araçlara yansıyor.

 Yaklaşık iki senedir fiyatlar artıyor. Fiyatlar durmayacak çünkü kur yükseldiği zaman otomatikman ikinci ele yansıyor. Sıfır otomobiller yükseldikçe ikinci el otomobiller de yükseliyor. Sattığımızın üzerine koyamıyoruz, Bir ay önce 580’e bir araba verdim. 10 bin kar ettim. Aradan 15 gün geçti arabaya 50 bin TL kar verdiler sahibi vermedi geçen gün yanıma geldiler 730 TL ye sattılar ben o parayı bir yılda kazanamıyorum. Bayramdan sonra fiyatlar yükselmeye devam edecek. Seçimlerden önce yine piyasa bu şekilde idi halen bu şekilde devam ediyor. Bu kazanılan parayı ne dövizde, ne de altında kazanabilirsin. Herkes kredi çekerek araç almaya başladı. Sıfır araçta sıkıntı halen devam ediyor.  diye konuştu.

Araç almak için piyasa araştırması yapan Hasan Osman isimli vatandaşta, Otomobil almak için fiyat araştırması yaptım. Her geçen gün fiyatlarda yaşanan artışlardan sonra belirli bir süreden sonra vaz geçmek zorunda kaldım. Neden diye sorarsanız her geçen gün fiyatlar yükseliyor. Hiçbir araç yerinde durmuyor. Buğun 150 bin TL’ye araç bulmak imkansız gibi bir şey olmuş durumda. Piyasalar nasıl düzelir sıfır araçlar piyasaya girerse bu fiyat artışı bir nebze olsun durur yoksa herkes bir fiyat yazıyor satılığa koyuyor aracını böyle bir piyasada olmaz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER