© Urfa Tek Haber 2023

Sel Urfa’yı vurdu! Tanal: Kurumlar, kendi hazırladıkları risk planına uymadı!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa için hazırlanan İl Risk Azaltma Planı’nı yeniden gündeme getirdi. Tanal, “İlgili kurumlar, kendi hazırladıkları risk planına uymadı. 14 Mart 2023 tarihinde Şanlıurfa’yı etkileyen sel felaketinde 17 canımız gitti” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, 2021 yılında Şanlıurfa Valiliği ve AFAD tarafından hazırlanan Şanlıurfa için hazırlanan İl Risk Azaltma Planı’nı (İRAP) yeniden gündeme getirdi. 14 Mart’ta Şanlıurfa’ya etkisi altına alan sel felaketinde 17 vatandaşın hayatını kaybetmesinin ardından gözler sele neden olan derelere çevrildi.

İRAP’ta söz konusu taşkın ve sel sularına dikkat çekildiğini belirten Tanal, ancak ilgili kurumların hazırladıkları risk planına uymadıklarını dile getirdi.

SEL FELAKETİNDE 17 CANIMIZ GİTTİ
Sosyal medya hesabından konuyu gündeme getiren Tanal, yaptığı paylaşımda, şunları ifade etti:

“2021 yılında AFAD ile Şanlıurfa Valiliği’nin ortaklaşa hazırladığı İRAP, yani İl Afet Risk Azaltma Planı’nda, Şanlıurfa’daki su taşkını, sel riskine de dikkat çekiliyor. Alınması gereken tedbirler de İRAP’ta tek tek sıralanmış. Raporda, “Kamu kurum, kuruluş, Harran Üniversitesi, STK’ların ve meslek odalarının katıldığı anketin değerlendirilmesi sonucunda İlimizi tehdit eden afet türlerinin Deprem, Taşkın ve Sel, Kütle Hareketleri, Endüstriyel Kazalar olduğunun belirlendiği” vurgulanıyor. Fakat ilgili kurumlar, kendi hazırladıkları risk planına uymadı. 14 Mart 2023 tarihinde Şanlıurfa’yı etkileyen sel felaketinde 17 canımız gitti.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER