© Urfa Tek Haber 2023

Sendika üyesi hakkında soruşturma açıldı

Özgür Eğitim-Sen Şanlıurfa Temsilcisi Uzundağ, sendika bünyesindeki üye hakkında açılan soruşturmada, kanunlara uygun olduğu halde soruşturma raporunun bir örneğinin üyeye vermeyen Karaköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tepki gösterdi.

Karaköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Özgür Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası (Özgür Eğitim-Sen) üyesi hakkında soruşturma açıldı.
Soruşturmayla ilgili raporun örneğini talep eden üyenin isteğini ilçe milli eğitim müdürlüğü yerine getirmedi. Bu durum sendikanın tepkisini çekti.

Özgür Eğitim-Sen Şanlıurfa Temsilcisi Vehbi Uzundağ, yasalara uygun olduğu halde ilçe milli eğitim müdürlüğünün dosyayı vermemekte ısrar ettiğini belirterek, “Karaköprü ilçe MEM, yasalara uygun hareket etmesi gerekirken hangi saiklerle dosyayı vermemekte ısrar ediyor” ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

Özgür Eğitim-Sen’den de konuya ilişkin yapılan açıklamada, “ Bir üyemiz hakkında yapılan soruşturma neticesinde Karaköprü İlçe MEM, Bakanlığımızın görüş yazısı ve bilgi edinme kanununa uygun olduğu halde soruşturma raporunun bir örneğini üyemizin talebine rağmen vermemiştir” denildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER