© Urfa Tek Haber 2023

ŞENYAŞAR AİLESİ’YLE İLGİLİ DAVANIN İLK DURUŞMASI BAŞLADI!

Şenyaşar Ailesi’ne yönelik hastanede gerçekleştirilen saldırıya dair Malatya’da görülen davanın ilk duruşması başladı. Şanlıurfa Barosu’nun davaya müdahillik talebi reddedildi.

 

 

 

 

2018 yılında Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın akraba ve korumaları ile Şenyaşar Ailesi’ne mensup kişiler arasında çıkan ve daha sonra Suruç Devlet Hastanesi’nde devam eden olaylarla ilgili davanın ilk duruşması Malatya 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Aralarında Şanlıurfa Barosu Başkanı Avukat Abdullah Öncel’in de bulunduğu birçok farklı baro ve baroya mensup avukatların takip ettiği davanın ilk duruşmasında avukatların daha büyük salon talebi reddedildi.

 

‘DURUŞMA ENGELLEMELERLE BAŞLADI’

Yıldız Ailesi’nden 1, Şenyaşar Ailesi’nden ise 3 kişinin hayatını kaybettiği olaya ilişkin açılan davanın duruşması için Şanlıurfa Barosu’nun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımlarda, “Şenyaşar ailesine yönelik hastanede gerçekleştirilen saldırıya dair açılan davanın ilk duruşması için Malatya'dayız. Mahkeme salonuna avukatlar alınmadı. Avukatların daha büyük salon talebi reddedildi. Duruşma engellemelerle başladı. Şanlıurfa Barosu Başkanı Av. Abdullah Öncel davaya müdahillik talebinde bulunuyor. Savcılık ve Sanık Müdafileri, müdahililik talebinin reddine karar verilmesini istedi. Mahkeme heyeti, Şenyaşar Ailesinin katılma talebini kabul ederek; Şanlıurfa Barosu ve diğer tüm Baroların suçtan doğrudan zarar görmediği gerekçesi ile katılma taleplerinin reddine karar verdi.

 

'YILDIZ’IN SAVUNMASI SEBGİS ÜZERİNDEN ALINDI'

Dosyada sadece tutuklu iki kişiden biri olan sanık Mikail Şimşek'in savunması alınmaya başlandı. Mahkeme kolluk aşamasındaki ifadesini öncelikle okumaya başladı. Şenyaşar Ailesinin avukatları usul hukukuna aykırı olarak kolluk ifadesini öncelikle okunduğu itirazında bulundu. Tutuklu diğer sanık Celal Yıldız'ın savunmasına SEGBİS üzerinden alındı. SEGBİS üzerinden diğer sanıkların ifadesi alınmaya devam etmektedir.” ifadelerine yer verildi. (HABER MERKEZİ)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER