© Urfa Tek Haber 2023

SEYAR SATICILAR KALDIRIMLARI İŞGAL ETMEYE DEVAM EDİYOR

Şanlıurfa’nın en önemli ve işlek caddelerinin başında gelen Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan kaldırımlar seyyar satıcı ve fuzulî çöp bidonlarından geçilmiyor.

 

 

 

Kent merkezinde Abide’den Haşimiye meydanına hatta Balıklıgöl’e platosuna kadar olan caddede işgal eden seyyar satıcılar kaldırımları adeta işgal etmiş durumda.

Caddede bulunan yürüyüş için kullanılan kaldırımlar seyyar satıcı ve fuzulî çöp bidonlarından geçilmiyor.

Vatandaşlar, satıcıların çevreye verdiği kirliğe müsaade eden yerel belediyeleri eleştirdi.

Fuzuli konulan çöp bidonları koyuyorlar, tabi ki bu çok kötü bir görüntü ve sağlık açısından endişe verici bir durum. Zaten kaldırımlar kalabalık, yolda yürüyemez olduk, bide üstelik seyyar satıcılar çoğunlukta olunca görsel olarak ortaya çirkin görüntüler çıkıyor, Yetkililerin bir an önce bu satıcıları kaldırması lazım ”dediler.

 

“BİZ VERGİ VERİYORUZ, HİJYENİK OLARAK MALZEME SATIYORUZ”

Esnaflarda “Biz vergi veriyoruz, hijyenik olarak malzeme satıyoruz, bakıyoruz ki seyyar satıcılardan geçilmiyor, hijyenik olmayan malzemeleri sattıkları gibi bizim satışlarımıza engel teşkil ediyorlar, Ayrıca vatandaşlarımızda hijyenik olmayan ortamlardan bişey almamalarını tavsiye ediyoruz. Bizler vergilerimizi verirken seyyar satıcılar vergi vermeden kazanç sağlıyorlar. Biz demiyoruz seyyar satıcılar olsun ama dükkanımızın önünde satış yapıyorlar. Bizim işimizde engel oluyorlar. “dediler

 

“ESNAFIN HAKKI GASP EDİLİYOR”

Gazeteci, yazar Mehmet Canbeyli’de sosyal medya hesabından yaşanan durumu eleştirdi. Canbeyli yaptığı paylaşımda,  “Atatürk Caddesinde seyyar satıcı ve fuzulî çöp bidonlarından geçilmiyor.

50 metre arayla seyyar satıcı yeri var. Hiçbir şehirde böyle kirlilik yoktur. Urfa’da izaha muhtaç durum var. Esnafın hakkı ayrıca gasp ediliyor.

Seyyar satıcılar için merkezi yerler büyükşehir bel. Belirlenmelidir.” Dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER