© Urfa Tek Haber 2023

SİBERAY UYARDI! DEPREM DOLANDIRICILARINA DİKKAT!

SİBERAY deprem yardımı adı altında sahte veya taklit internet siteleri oluşturarak yapılan ve ‘oltalama’ olarak isimlendirilen dolandırıcılık yöntemine karşı vatandaşları uyardı.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından Türkiye yaralarını sarmaya devam ederken, depremzedelere yönelik yardımlar da sürüyor. Ancak kötü niyetli kişiler, depremzedelere yardım etmek isteyenlere yönelik dolandırıcılık yöntemlerinde geri durmuyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (SİBERAY) deprem yardımı adı altında sahte veya taklit internet siteleri oluşturarak yapılan ve ‘oltalama’ olarak isimlendirilen dolandırıcılık yöntemine karşı vatandaşları uyardı. SİBERAY, sosyal medya veya iletişim platformlarında sahte hesap ve bağlantı üzerinden dolandırıcılık girişimlerine karşı vatandaşların duyarlı olması istedi.

SİBERAY’ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi: “Çeşitli iletişim kanallarıyla iletilen linklerin sahte ya da taklit adresler olup olmadığını kontrol edin. Kamu kurumları, inşaat veya proje firmaları gibi kuruluşların isimleri kullanılarak oluşturulabilecek sahte bağlantı ve içeriklere karşı duyarlı olun. Telefonla arama veya mesaj yolu ile bankacılık şifrenizi isteyen kişilere itibar etmeyin. Bağış ve yardımlar konusunda resmi kurum, kuruluşlara ait iletişim kanallarından yapılan duyuru ve bilgilendirmeleri takip edin.” (HABER MERKEZİ)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER