© Urfa Tek Haber 2023

SÜRÜCÜ, URFALI GENÇ KIZIN ŞÜPHELİ ÖLÜMÜNÜ MECLİS’E TAŞIDI!

HDP Şanlıurfa Milletvekili Sürücü, Hatay’ın Erzin ilçesinde şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren 14 yaşındaki çocuk tarım işçisi, Fidan Tunç’un ölümünü Meclis gündemine taşıdı.

 

 

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Hatay’ın Erzin ilçesinde geçtiğimiz günlerde şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren 14 yaşındaki çocuk tarım işçisi, Fidan Tunç’un ölümünü Meclis’te gündeme getirdi. Narenciye bahçesinde cansız bedeni bulunan Tunç’un şüpheli ölümünü Meclis’te dile getiren Sürücü şu soruları sordu: “Tunç’un ölümüne dair açılan soruşturma hangi aşamadadır. Yabancı düşmanlığının engellenmesi ve toplumsal barışın sağlanması adına Bakanlığınız tarafından yapılan çalışmalar var mıdır? Varsa kapsamı nedir? Türkiye’nin tarım işçisi olarak çalışan çocuk sayısı kaçtır? Çocuk işçiliğinin sonlandırılması ve çocuk haklarının korunması adına Bakanlığınız tarafından yapılan bir çalışma var mıdır?

2022 yılında Türkiye genelinde intihar eden çocuk sayısı kaçtır. 2022 yılında Türkiye genelinde çalışma sahasında ölen/öldürülen çocuk sayısı kaçtır?”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER