© Urfa Tek Haber 2023

SÜRÜCÜ, VİRANŞEHİR’DE ELEKTİRİK PANOLARI TEHLİKE SAÇIYOR

HDP Şanlıurfa Milletvekili  Ayşe Sürücü, Şanlıurfa Viranşehir ilçesinde merkez ve köylerde elektrik panolarının kapağının açık bir şekilde bırakıldığını tehlike saçtığını dile getiren sürücü, TBMM’ye önergede bulundu.

Vekil Ayşe Sürücü, Konu hakkında TBMM’ye önerge sundu.

Sunulan önergede şu görüşlere yer verildi.

Şanlıurfa Viranşehir ilçesinde hem ilçe merkezi hem köylerde elektrik panolarının kapağının açık bir şekilde bırakıldığına dair fotoğraflar basında yer almaktadır. Kabloların ve düğmelerin açık bir şekilde bırakıldığı panolar etrafa tehlike saçmaktadır. Özellikle çocukların her an dokunabileceği bir noktada bulunan panoların neden açık bırakıldığı ve her an tehlike oluşturduğu halde neden acil bir şekilde müdahale edilmediği yurttaşlar tarafından sorulmaktadır. Şanlıurfa’ya elektrik hizmeti vermekle sorumlu olan DEDAŞ’ın görev ve sorumluluklarını yerine getirmediğine dair defalarca şikayetler dile getirilmesine rağmen hala konuya dair Bakanlık tarafından bir adım atılmamış olması da tepki toplamaya devam etmektedir.

Bu bağlamda;

1- Şanlıurfa Viranşehir’de açık bir şekilde bırakılan elektrik panoları Bakanlığınızın bilgisi dahilinde midir?

2- Viranşehir’de elektrik panolarının kapaklarının açık bırakılmasının gerekçesi nedir? Sorumlu şirket DEDAŞ neden panoların kapaklarını hayati tehlike oluşturmayacak şekilde kapatmamaktadır? Bu konuya dair ne zaman adım atılacaktır?

3- DEDAŞ şirket yönetimine görevi ve sorumluluğu yerine getirmemeden kaynaklı açılmış bir soruşturma mevcut mudur?

4- Şirket birçok mağduriyet yaratmasına rağmen neden Bakanlık olarak konuya dair bir girişimde bulunulmamaktadır?

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER