© Urfa Tek Haber 2023

“SÜS EŞYALARI TALEP GÖRÜYOR”

Satışlarının geçen yıl pandemiye göre kötü olduğunu ifade eden hediyelik eşya işletmecisi Cihat Alagöz; “Geçmiş yıllarla kıyaslama yaptığımızda pandemi döneminde daha fazla satışımız oluyordu, o zaman vatandaşın talebi daha yoğundu” dedi.

 

 

 

2023 yılına sayılı günler kala Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesi Bahçelievler semtinde bulunan hediyelik eşya satan işyerlerinde hareketlilik başladı. Sevdikleriyle beraber yılbaşı gecesi evlerinde keyifli bir vakit geçirmek isteyen vatandaşlar, işyerlerine giderek süs, hediye çiçek alıyor.

Yılbaşına sayılı günler kala işlerindeki hareketlilikten bahseden Hediyelik Eşya İşletmecisi Cihat Alagöz; “Bizim sektörde sadece yeni yıl değil doğum günü parti süslemeleri yapıyoruz. Şu an yılbaşı arifesinde olduğumuz için vatandaşlar yeni yıl alışverişi yapıyor. Mekân süslemeleri, ağaçlar, çiçekler ve şapkalar ürünler talep görüyor.

 

PANDEMİ DÖNEMİNDE DAHA FAZLA SATIŞ YAPIYORDUK

Geçmiş yıllarla kıyaslama yaptığımızda pandemi döneminde daha fazla satışımız oluyordu, o zaman vatandaşın talebi daha yoğundu.  Pandemi döneminde cafeler ve otellerde kutlamalar yasak olduğu için insanlar evlerinde vakit geçiriyordu o yüzden evlerini süslüyorlardı bu yıl yeni yıla sayılı günler kalmasına rağmen sakin geçiyor, pek bir yoğunluğumuz yok.

 

ENFLASYONDAN DOLAYI FİYATLARDA ARTIŞ VAR!

Geçen yıl ki fiyatlar ile bu yılki fiyatlar asla aynı değil. Geçen yıl bir ağaç, şapka, ev süslemesi alındığı zaman 200 lira tutarken bu yıl maliyet 350–400 lirayı bulabiliyor. Beklentimiz yeni yıl yaklaştıkça talep olması ama şu anda öyle bir hareketlilik yok. Bizimde satışlarımız hediyelik üzerine arttı” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER