© Urfa Tek Haber 2023

Tanal, Bakan Bozdağ’ı DEDAŞ üzerinden eleştirdi

CHP Şanlıurfa Milletvekili Adayı Mahmut Tanal, aslen Yozgatlı olan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı elektrik dağıtım şirketi DEDAŞ’ın uygulamaları üzerinden eleştirdi. Şanlıurfa’da elektrik panoların kaldırımların ortasına konulması uygulamasına tepki gösteren Tanal, Bakan Bozdağ’a “Bu uygulama Yozgat’ta var mı? Anayasanın 10. Maddesindeki eşitlik ilkesini Şanlıurfalılar için de istiyoruz” diye seslendi.

CHP’nin Şanlıurfa’dan birinci sıradan milletvekili adayı gösterdiği Mahmut Tanal, AK Parti’nin Şanlıurfa’da ilk sıradaki milletvekili adayı Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı, Dicle Elektrik Dağıtış A.Ş’nin (DEDAŞ) uygulamaları üzerinden eleştirdi.

Bozova ilçesinde esnaf ve vatandaş ziyareti esnasında Mahmut Tanal, ilçe merkezinde caddelerde kaldırımın ortasına konulan elektrik panosu uygulamasını tepki göstererek, “Bozova ilçesinin tüm kaldırımlarında bu şekilde elektrik panoları var. Vatandaşın elektrik sayaçları bu panoların içerisinde kilitli bir vaziyette duruyor” dedi.

TANAL: BU UYGALAMA YOZGAT’TA VAR MI?
Mahmut Tanal, kentteki AK Partili rakibi Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a seslenerek, şunları söyledi:

“Benim gibi o da (Bekir Bozdağ) şu anda Şanlıurfa’dan milletvekili adayı. Şanlıurfa’nın il merkezi, köy ve ilçelerinde dolaşırken ana caddelerde bu şekilde elektrik panoları kapalı sayaçlar vs. bunun içerisinde kilitli. Bu uygulama Yozgat’ta var mı? Bu uygulama Yozgat’ta yoksa Şanlıurfa’nın neden il merkezi ve ilçelerinde yapılıyor? Bu uygulama Şanlıurfa’yı rencide ediyor, onuruna dokunuyor. Biz mevcut olan Anayasamızın 10. maddesindeki eşitlik ilkesini Şanlıurfalılar için de istiyoruz. Şanlıurfa sadece ve sadece hukukunu istiyor, adaleti istiyor, eşitlik istiyor, hakkını istiyor. CHP milletvekilleri olarak Şanlıurfa’nın hakkını söke söke alacağız! Ve Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında da bunu buradan sökeceğiz. Söküp atacağız!”.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER